Συμμορία 20 ανηλίκων σπέρνει τον τρόμο στο Γαλάτσι – Χτυπούσαν ανελέητα 17χρονο

Μόλις δυο μέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 13χρονης μαθήτριας στη Λαμία από τρεις 17χρονες και ένα νέο περιστατικό βίας με θύμα έναν 17χρονο στο Γαλάτσι, έρχεται να σοκάρει γονείς και μαθητές λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Συγκλονίζει η μητέρα του στο newsit.gr.

Όλα συνέβησαν όπως αναφέρει στο newsit.gr η Κατερίνα Φραγκάκη, δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου το απόγευμα του Σαββάτου στο Γαλάτσι και την στιγμή όπου μια συμμορία ανηλίκων η οποία απαρτιζόταν από 20 άτομα επιτέθηκε σε έναν γνωστό του 17χρονου που μπήκε στη μέση με σκοπό να τον προστατέψει και να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Σοκάρει η περιγραφή της μητέρας του 17χρονου: «Αν ήταν άλλο παιδί θα το είχαν αφήσει στον τόπο»

Με την σκέψη πως από τα άγρια χτυπήματα που δέχτηκε το παιδί της από την ανήλικη συμμορία, θα μπορούσαν να είχαν συμβεί τα χειρότερα, η μητέρα του 17χρονου ξεσπά στο newsit.gr και περιγράφει λεπτό προς λεπτό, τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι.

Η γυναίκα όλες αυτές τις ημέρες κάνει προσπάθειες με την βοήθεια ειδικών ψυχολόγων να βοηθήσει το παιδί της, το οποίο από το σοκ φοβάται να βγει έξω από το σπίτι του.

«Αν το παιδί δεν γνώριζε τους βασικούς κανόνες της άμυνας εξαιτίας της μαύρης ζώνης που έχει στο καράτε πραγματικά δεν ξέρω τι θα του είχε συμβεί. Τα όσα μου περιγράφει τα κάνω εικόνες και τρελαίνομαι. Ακόμα και οι γονείς και οι γιαγιάδες που ήταν μπροστά στο περιστατικό δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα μόνο τους φώναζαν και αυτά εκεί. Αυτό που τον έσωσε ήταν η εμβρυακή στάση που είχε πάρει όσο βρισκόταν στο έδαφος ώστε να προστατέψει ότι μπορεί».

Ακούστε την σοκαριστική περιγραφή της μητέρας του 17χρονου:

«Είναι σοκαριστικό το περιστατικό. Η βιαιότητα που δέχτηκε ο 17χρονος από την συμμορία των ανηλίκων δεν περιγράφεται. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι στις 8 το βράδυ», λέει η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη στο newsit.gr.

Η ανήλικη συμμορία αποτελείται από παιδιά ηλικίας 15 μέχρι 17 ετών, τα οποία έχουν καταφέρει να γίνουν ο τρόμος και ο φόβος ακόμα και στους γονείς των παιδιών που πέφτουν θύματα τους, οι οποίοι σιωπούν και δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά στην αστυνομία.

«Είναι όλα ανήλικα, η συμμορία απαρτίζεται από 20 άτομα που έχουν ηλικίες από 15 έως 17 ετών και το παιδί που χτυπήθηκε είναι 17 ετών. Τον χτυπούσαν με μπουκάλια στο κεφάλι, στην περιοχή της κοιλιάς, τα πόδια παντού».

Προσπάθησε να σώσει τον φίλο του και τον σάπισαν στο ξύλο

«Πήγαν να χτυπήσουν έναν φίλο του και ο 17χρονος προσπαθώντας να τον βοηθήσει, μπήκε στην μέση και τους λέει “Μην τον χτυπάτε. Τι πάτε να κάνετε;” και του λέει ο αρχηγός της συμμορίας “Τι είναι αυτά που κάνεις. Φύγε από την μέση”. Εκείνος παρέμεινε στην θέση του και τον σάπισαν στο ξύλο. Η μητέρα του παιδιού πήγε στο Α.Τ να καταγγείλει το περιστατικό, ωστόσο δεν κατάφερε να το καταθέσει κατευθείαν γιατί φαίνεται πως ο αξιωματικός υπηρεσίας της είπε “άστο και θα δούμε”. Μετά με δική μου παρέμβαση και καθώς όλη η οικογένεια βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, μίλησα με τον διοικητή της Ασφάλειας, ο οποίος πήρε το θέμα πάνω του».

Έχουν αναγνωριστεί οι ανήλικοι τσαμπουκάδες

«Ήδη έχουν αναγνωριστεί τέσσερις δράστες της συμμορίας, ενώ έχουν εμφανιστεί κι άλλοι γονείς που τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα των ανήλικων, που μας δίνουν επιπλέον στοιχεία. Οι έρευνες είναι κοντά στο να βρεθούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Σκορπούν τον τρόμο ακόμα και στους γονείς, οι οποίοι φοβούνται όλοι να πλησιάσουν τις πλατείες. Έρχονται από την περιοχή των Πατησίων και χτυπούν όποιο παιδί βρίσκουν μπροστά τους».

Αν δεν ήξερε να αμυνθεί τώρα θα ήταν νεκρός ή παράλυτος από τα χτυπήματα

«Περιμένουμε να βγει η ιατροδικαστική εξέταση. Το παιδί έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Θα κάνει σίγουρα επέμβαση στη κάτω γνάθο, καθώς από τα σοβαρά χτυπήματα προκλήθηκε ζημιά. Χτυπήματα δέχτηκε και στην περιοχή της κοιλιάς, όπου έχει μολυνθεί και περιμένουμε τους γιατρούς να αποφασίσουν αν θα χρειαστεί κι εκεί κάποια επέμβαση. Αν δείτε το κεφάλι του είναι γεμάτο καρούμπαλα. Έπαιρναν μπουκάλια του τα πετούσαν και μετά τον χτυπούσαν στα ίδια σημεία και όπου αλλού έβρισκαν. Αν το παιδί δεν ήξερε καράτε για να αμυνθεί έστω και λίγο αυτή την στιγμή θα ήταν νεκρό ή παράλυτο δεν ξέρω τι από τα δυο θα συνέβαινε. Η γονείς καταγγέλλουν το περιστατικό γιατί δεν θέλουν να συμβεί το κακό αυτό και σε άλλα παιδιά».

Πηγή: newsit.gr