Ο Οκτώβρης μπαίνει… φουριόζος και κάνει «ποδαρικό» με ισχυρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου το πρωί ξεκινά 48ωρη κακοκαιρία τύπου «Π», η οποία θα σαρώσει σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.
Τι φέρνει η κακοκαιρία:
-
Σφοδρές βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο.
-
Θυελλώδεις άνεμοι, με βόρειους στο Ιόνιο και νοτιάδες στο νότιο Αιγαίο.
-
Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, έως και 8 βαθμούς στην κεντρική και βόρεια χώρα.
-
Ακόμα και… χιόνια, καθώς την Παρασκευή το πρωί δεν αποκλείεται να σημειωθεί λευκό «πασπάλισμα» στα βουνά πάνω από τα 1.500 μέτρα – με το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν να ντύνεται νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε στα λευκά.
Ο μετεωρολόγος αναμένεται να δώσει νέα επικαιροποιημένη πρόγνωση με περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ώρες.



