Συναγερμός για την εξαφάνιση 35χρονου-«Κινδυνεύει από τον ίδιο του τον εαυτό»

Συναγερμός έχει σημάνει στην Εύβοια καθώς από την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, αγνοείται ο 35χρονος Γιάννης Μπελίτσος ο οποίος εξαφανίστηκε από το σπίτι του στον Άγιο Αθανάσιο. Σήμερα η μητέρα του κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Ο γιος της κινδυνεύει ακόμη κι από τον ίδιο του τον εαυτό.

eksafanisi__3_

Ο Γιάννης Μπελίτσος ένας άνδρας με ιδιαίτερα εύθραυστο συναισθηματικό κόσμο, ο οποίος «ράγισε» τα τελευταία έξι χρόνια, είναι εξαφανισμένος από την περασμένη Πέμπτη. Η μητέρα του υποστηρίζει ότι οι διακυμάνσεις στον ψυχισμό του ήταν και είναι απότοκο μεγάλης πίεσης, καθώς έχασε τη γιαγιά του και τη θεια του από καρκίνο, ενώ διαγνώσθηκε με την ασθένεια και η ίδια η μητέρα του – η οποία ευτυχώς πλέον είναι υγιής, αλλά πέρασε όλα τα στάδια της θεραπείας. Ο Γιάννης, λάμβανε επί σειρά ετών κάποια φαρμακευτική αγωγή, αλλά όπως ο ίδιος υποστήριζε, «το έκανα για χάρη της μητέρας μου». Μέχρι και τις αρχές της καραντίνας, οπότε και έληξε η σύμβαση της τελευταίας εργασίας του (δούλευε ως εργάτης σε μεγάλη εταιρία και έπειτα σε μία κάποια μικρότερη) λάμβανε την αγωγή του και δεν υπήρχε πρόβλημα. Ήταν πλήρως λειτουργικός στη ζωή του και είχε έναν κοινωνικό περίγυρο.

Στο πόδι οι Αρχές για την εξαφάνιση 35χρονου: Κινδυνεύει από τον ίδιο του τον εαυτό

eksafanisi__2_
eksafanisi__1_

Ο ίδιος, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Πατρών, τμήμα επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων, και παλαιότερα, είχε εκφράσει την επιθυμία να κάνει σεμινάρια ή να εργαστεί πάνω σε αυτό τον τομέα. Τον Απρίλιο, ξεκίνησε χωρίς κάποια αφορμή να μη λαμβάνει καθημερινά την αγωγή του, μέχρι και τους τελευταίους μήνες τη σταμάτησε εντελώς. Εκεί άρχισε να κατηγορεί τους γονείς του ότι τον πιέζουν υποστηρίζοντας ότι τους είναι βάρος. Ποτέ δεν αποδέχτηκε πως δεν ήταν τόσο καλά όσο θα ήθελε, ότι χρειαζόταν στήριξη και υποστήριξη για να προχωρήσει…

 Τη μέρα της εξαφάνισής του, είχε ειδοποιήσει τους γονείς του ότι θα φύγει, ενώ τους είχε αφήσει σημείωμα σχετικά με αυτό. Τους ενημέρωσε μάλιστα ότι θα πάρει το οικογενειακό αυτοκίνητο για να πάει στα ΚΤΕΛ Χαλκίδας, και θα το αφήσει εκεί. Πράγματι το αυτοκίνητο βρέθηκε στα ΚΤΕΛ, ενώ ο ίδιος έφυγε από την οικεία του περί τις 12.30 της Πέμπτης. Έχει ζητηθεί άρση απορρήτου για να δουν τις κάμερες στα ΚΤΕΛ, και αναμένουν. Ο Γιάννης Μπελίτσος έχει μαζί του κάρτα και μετρητά, καθώς και πρόσβαση σε χρηματικό λογαριασμό, ο οποίος ανοίχτηκε πρόσφατα προκειμένου να ελεγχθεί αν έχει κάνει κάποια ανάληψη. Επίσης, έχει μαζί του το κινητό του, το οποίο καλούσε μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, αλλά έκτοτε είναι κλειστό. Με εντολή της αστυνομίας ελέγχθηκε και ο λογαριασμός του στο facebook, όπου φαίνεται να τον αναζητούν οι φίλοι του, ωστόσο ούτε έχει απαντήσει σε κανέναν, ούτε έχει συνδεθεί. Κανένας φίλος ή συγγενής που γνωρίζουν οι γονείς του δε ξέρει πού μπορεί να βρίσκεται.
Η μητέρα του σημειώνει πως ο Γιάννης της έχει καλή σχέση με τη θρησκεία και ενδεχομένως να έχει βρει καταφύγιο σε κάποιο μοναστήρι. Για αυτόν τον λόγο, η οικογένεια ήρθε σε επαφή με το Άγιο Όρος, στο οποίο ο νεαρός άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να μεταβεί. Ωστόσο, τους πληροφόρησαν πως ότι λόγω κορωνοϊού, για να μπει κάποιος στο Άγιο Όρος, πρέπει να κάνει πρώτα αίτηση στην οποία να αναγράφεται όνομα και αριθμός ταυτότητας, και μπαίνει αφού ολοκληρωθεί συγκεκριμένη διαδικασία. Το όνομα του Γιάννη Μπελίτσου δεν υπήρχε το στις αιτήσεις για είσοδο… Οι δικοί του και οι φίλοι του κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τον Γιάννη να μιλήσει διότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.
Πηγή: aftodioikisi.gr