Συναγερμός Σάκη Αρναούτογλου: «Πυκνά χιόνια και καταιγίδες! 96 ώρες…» (Video)

Σάκης Αρναούτογλου αναλύει την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες με χάρτες και τονίζει πως από το βράδυ της Πέμπτης (19/1) αναμένεται να φτάσουν στην Αττική οι βροχές από το σύστημα με τις καταιγίδες και τα χιόνια που θα επηρεάσει τη χώρα από τα βορειοδυτικά. Παράλληλα, σαφή προειδοποίηση για κατεβασιά ψύχους στη χώρα από τις 25 Ιανουαρίου έκανε μετά τον Σάκη Αρναούτογλου και ο Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Η επιδείνωση θα ξεκινήσει, λοιπόν, από την Πέμπτη στα δυτικά και τα βορειοδυτικά της Ελλάδας, ενώ μέχρι το βράδυ τα σύννεφα θα φτάσουν στην Αττική όπου αρχικά θα εκδηλωθούν κάποιες βροχές στα δυτικά του νομού.

Προς το ξημέρωμα οι βροχές θα επηρεάσουν σχεδόν όλες τις περιοχές της Αττικής, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο για καταιγίδες το πρωί της Παρασκευής (20/1). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς, με τους νοτιάδες να συνεχίζουν να πνέουν μεγάλη ένταση.

Οι χάρτες με τα φαινόμενα

Ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε χάρτες οι οποίοι δείχνουν την ένταση και το είδος των φαινομένων που θα εκδηλωθούν στην Ελλάδα μέχρι και τη Δευτέρα (23/1).

Όσο πιο πορφυρά είναι τα χρώματα, τόσο πιο έντονα και μεγάλα σε διάρκεια θα είναι τα φαινόμενα που εκδηλωθούν.

Για το Σάββατο οι βροχές θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα, ενώ τα πυκνά χιόνια στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία θα κατέβουν και στα 600 μέτρα, οπότε υπάρχει ενδεχόμενο να πέσουν κάποιες νιφάδες και στα Ιωάννινα.

Την Κυριακή άστατος θα είναι ο καιρός και πάλι στα δυτικά, με χιόνια να σημειώνονται στις ίδιες περιοχές, ενώ και η Αττική αναμένεται να έχει φαινόμενα. Με νέα επιδείνωση από το απόγευμα.

Όσο για τη Δευτέρα, νέες έντονες βροχές στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια, όπως και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, της βορειοδυτικής χώρας, αλλά και της Πελοποννήσου. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο χάρτη, από βροχές θα επηρεαστούν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Τέλος, για τη γερή κατεβασιά κρύου αέρα στις 25 με 26 Ιανουαρίου, ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι οι χειμωνιάτικες μάζες θα φτάσουν στα Βαλκάνια, αλλά θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες το πόσο και με τι φαινόμενα θα επηρεαστεί η Ελλάδα.

Αναλυτική πρόγνωση Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι την Δευτέρα

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

πηγή: Athensmagazine.gr