Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη με μαζικά κρούσματα εργαζομένων σε νοσοκομεία! – Άλλοι 7 θετικοί στο ΑΧΕΠΑ!

A member of the medical staff in a protective suit treats a patient suffering from coronavirus disease (COVID-19) in an intensive care unit at the San Raffaele hospital in Milan, Italy, March 27, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό, ότι άλλοι 9 συνολικά, υγειονομικοί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, είναι θετικοί στον κορονοϊό! “Καμπανάκι” έχει χτυπήσει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ο οποίος έχει αναφερθεί σε 50 θετικούς υγειονομικούς σε όλη τη χώρα!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επτά θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε υγειονομικούς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο grtimes, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης επιβεβαίωσε την ύπαρξη 7 κρουσμάτων σε υγειονομικούς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην κλινική των κρουσμάτων για COVID-19, ωστόσο όπως ανέφερε, ακόμα διερευνάται πόσοι από αυτούς δούλευαν ή επέστρεψαν από διακοπές.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, οι επτά υγειονομικοί θα τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

9 υγειονομικοί θετικοί στο “Παπαγεωργίου” – Κόλλησαν άλλους τρεις!

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι σε καραντίνα 15 ημερών βρίσκονται οι συνολικά εννιά εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, επιστρέφοντας από άδεια.

Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»,  Παναγιώτης Τουχτίδης, «φαίνεται ότι οι επαφές είναι όλες από την κοινότητα καθώς οι νοσούντες δεν είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα εντός του νοσοκομείου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν εκτεθεί στον ιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Τουχτίδη όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό όπως προβλέπεται και έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία εντοπίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι θετικοί στον ιό οι οποίοι είχαν στενή επαφή με τους εργαζόμενους και τέθηκαν και εκείνοι σε καραντίνα.

ΠΟΕΔΗΝ: 50 υγειονομικοί θετικοί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

“Κερασάκι” σε όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως είναι τα όσα είπε μιλώντας στο OPEN ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ότι νόσησαν από κορονοϊό 50 υγειονομικοί σε όλη τη χώρα.

Πηγή: grtimes