Συνάντηση Προγράμματος Erasmus+ “Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα από 14 έως 18 Οκτωβρίου 2019 η πρώτη συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions” που έχει αναλάβει το σχολείο μας.

Σε αυτή την συνάντηση καθηγητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία: Ogec Sevigne St-Louis (ΓΑΛΛΙΑ), OSU «Mirko Mileski» (Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), Privatna varazdinska gimnazija s pravom javnosti (ΚΡΟΑΤΙΑ), Agrupamento de Escolas Dr.Serafim Leite (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Özel Ege Atabey Lisesi (ΤΟΥΡΚΙΑ) ήρθαν στην Κεφαλλονιά, ώστε όλοι μαζί να οργανώσουμε την υλοποίηση του προγράμματος και τις επισκέψεις μαθητών που θα πραγματοποιηθούν τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021 σε κάθε μία από τις χώρες που συμμετέχουν.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το σχολείο τους, τα αθλήματα που θα γνωρίσουν και με τα οποία θα ασχοληθούν οι μαθητές, τις παραδόσεις και τις περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Παράλληλα συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την ομαλή και ασφαλή κινητικότητα των μαθητών σε κάθε χώρα.

Ως οικοδεσπότες αυτής της συνάντησης εκτός από τις συναντήσεις εργασίας είχαμε την χαρά να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο ανέδειξε τον φιλόξενο χαρακτήρα του νησιού μας. Έτσι έγιναν επισκέψεις και συναντήσεις με:

τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σ. Τραυλό,

στον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο,

στο Φορέα Διαχείρισης Αίνου,

στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Χαροκόπειο Εργαστήριο,

το Σύλλογο Γονέων του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου,

και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Λυκείου Αργοστολίου.

Οι επισκέπτες μας έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο με την φιλοξενία μας, όσο και από το επίπεδο των δραστηριοτήτων που θα οργανώσουμε για τους μαθητές τους τον Ιούνιο του 2021.

Βασικοί αρωγοί στην επιτυχία αυτής της συνάντησης, τους οποίους και θα θέλαμε και να ευχαριστήσουμε από καρδιάς είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σ. Τραυλός, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σ. Σαμούρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Σάμης κ. Σ. Σπαθής, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Δ.Ε κα. Μ. Κουνάδη, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Α κ. Λ. Νιφοράτος, η κα. Α. Μωραΐτου, η κα. Σ. Μοσχοπούλου από τον Φορέα Διαχείρισης Αίνου, η κα. Θ. Γασπαρινάτου από το Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου, η κα. Σ. Σκλαβουνάκη από το Χαροκόπειο Εργαστήριο, ο Διευθυντής κ. Κ. Γεωργούλης και οι καθηγητές του 1ου Λυκείου Αργοστολίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου γονέων του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου κ. A. Καλογεράτος αλλά και τους μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν ενεργά στις παρουσιάσεις και επιδείξεις.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κ. Α. Παντελειό (ΜΥΘΟΣ ΕΣΤΙΑΣΙΣ), τους κ. Δ. Καππάτο και Α. Καππάτο (ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ), τους κ. Γ. Κοκκόση και κ. Α. Κοκκόση (Rent Car Kefalonia) για τις ευγενικές τους χορηγίες.

14-18 October 2019, Argostoli, Kefalonia, Greece
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Κα. Αλίκη Γαλιατσάτου