Συνέλευση πραγματοποίησε η Κίνηση Πολιτών Κεφαλονιάς-Τέθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν επαγγελματίες και πολίτες (εικόνες)

Συνέλευση πραγματοποίησε σε γνωστό καφέ του Αργοστολίου η Κίνηση Πολιτών Κεφαλονιάς με την συμμετοχή  απλών πολιτών επαγγελματιών αλλά και φορέων εν όψει και της Πανελλαδικής απεργίας.

Συγκεκριμένα το παρών στην συνάντηση έδωσαν ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σπύρος Λουκάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Παναγής Βλάχος.

Στην συνάντηση αναφέρθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας όπως η ακρίβεια, οι πλειστηριασμοί, η υψηλή φορολογία που “γονατίζουν” τους επαγγελματίες αλλά και τους απλούς πολιτές.  Αποφασίστηκε το Κίνημα Πολιτών να συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχθεί για την Τετάρτη 17 Απριλίου με συγκεκριμένες ενέργειες που θα ανακοινωθούν.

Τον λόγο πρώτος πήρε ο Μιχάλης Μαρκάτος αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά με τα κόκκινα δάνεια και τα funds τονίζοντας ότι “είναι σαν ένας ελέφαντας σε ένα δωμάτιο έτοιμο να εκραγεί όπως και τους εκβιασμούς που δέχονται οι πολίτες από δικηγορικά γραφεία”. Ο Παναγής Βλάχος από τη μεριά του συμφώνησε με τις θέσεις του Κινήματος δηλώνοντας ότι “όλοι μαζί και μόνο ενωτικά μπορούμε να έχουμε επιτυχίες”.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σπύρος Λουκάκης έθεσε τα θέματα που ταλανίζουν τους επαγγελματίες αλλά και τους εμπόρους την σύνδεση των ταμεικών με τα POS, το τεκμαρτό εισόδημα κ.ά. αναφέροντας ότι “ο Σύλλογος θα είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια”. Όλοι εξέφρασαν την γνώμη τους καθώς και ο Μενέλαος Τουμαζάτος  που είναι στον Σύλλογο λέγοντας ότι “στο συνδικαλιστικό κομμάτι έχουμε αποτύχει και πρώτα από όλα με την ΕΣΕΕ.

Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

πηγή: portoni.gr