Συνεργασία Münster (Γερμανία) με Δήμο Κεφαλονιάς

Στα πλαίσια της περαιτέρω προβολής της Κεφαλονιάς στη Γερμανία, με σκοπό την περαιτέρω αύξηση του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος , η Δημοτική Αρχή του Νησιού συνάπτει συνεργασίες με Γερμανικούς Δήμους που δείχνουν ενδιαφέρον για την Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα προσφάτως , μετα τη συμμετοχή του Α/Δημάρχου κ.Ευάγγελου Κεκάτου στο Γερμανο-Ελληνικό Συνέδριο στο Münster, ξεκίνησαν μια νέα σειρά από δράσεις προβολής του Νησιού στη συγκεκριμένη περιοχή, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η πρόσφατη επίσκεψη ομάδας Στελεχών Τουρισμού και Εκπαίδευσης στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Επικεφαλής του συγκεκριμένου group των 27 ατόμων ήταν  ο Καθηγητής Heinz Warnecke, ο οποίος ταυτοποιεί, μέσω των πολύχρονων ερευνών του το ιερό Ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου με την Κεφαλονιά.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο και ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος , ο οποίος επεσήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Νησιού για τους Γερμανούς ταξιδιώτες που επιλέγουν την Κεφαλονιά μέσω των νέων αεροπορικών διασυνδέσεων του Νησιού με γνωστές Πόλεις της Γερμανίας.

Τέλος ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συμμετοχή στην ομάδα του Καθηγητού Dieter Metzler, ο οποίος επι σειρά ετών επισκέπτεται την Κεφαλονιά, γεγονός για το οποίο ο κ.Παρίσης του προσέφερε συμβολικό τιμητικό δώρο.