Συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ έκαναν αυτοψίες στα ορεινά | Στη Ζάκυνθο το σούπερ γιοτ «Al Lusail»

To σούπερ γιοτ «Αl Lusail» του 39χρονου Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί έφτασε υπό άκρα μυστικότητα την Παρασκευή στο νησί μας. Η θαλαμηγός μετέφερε συνεργάτες του Εμίρη και συγκεκριμένα, μηχανικούς και νομικούς, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με βοηθητικό σκάφος και έκαναν επισκέψεις με πολυτελή ΙΧ στα ορεινά. Σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφθηκαν το Σάββατο την Αναφωνήτρια, τις Μαριές και την Έξω Χώρα, ενώ η υπερπολυτελής θαλαμηγός αγκυροβόλησε στην είσοδο του κόλπου του Ναυαγίου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που θέλουν τον Εμίρη να είναι σε συνεχείς επαφές με αρμόδιους προκειμένου να «ξεπαγώσουν» άμεσα τα επενδυτικά του σχέδια, στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Ναυαγίου.

Μόλις το σούπερ γιοτ εμφανίστηκε στον κόλπο του Ναυαγίου, μαγνήτισε τα βλέμματα των τουριστών, οι όποιοι έσπευσαν να το απαθανατίσουν και να «ανεβάσουν» τις φωτογραφίες τους με φόντο το «Αl Lusail» στο Instagram!

Δείτε τις φωτογραφίες των χρηστών του Instagram

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε υπό άκρα μυστικότητα, καθώς καθόλη τη διάρκεια της παραμονής των συνεργατών του Εμίρη στο νησί δεν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο και δεν ζητήθηκε η συνδρομή του για την ασφάλεια των επιβαινόντων. Επίσης, ο 39χρονος Εμίρης, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, δεν συμμετείχε στις επισκέψεις που έγιναν στα ορεινά.

Να σημειωθεί επίσης ότι το σούπερ γιοτ καμία μέρα δεν έδεσε στο λιμάνι της Ζακύνθου. Το βράδυ της Παρασκευής διανυκτέρευσε στο Πόρτο Βρώμη και χθες αφού αγκυροβόλησε στο Ναυάγιο για αρκετή ώρα, μετά πέρασε από τον Λιμνιώνα στον Άγιο Λέοντα και συνέχισε την πορεία του προς τα νότια του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο η θαλαμηγός έπλεε στα ανοιχτά του νησιού ή ήταν αγκυροβολημένη στην είσοδο του κόλπου του Ναυαγίου, είχε απενεργοποιηθεί το δορυφορικό σύστημα εντοπισμού της θέσης της στο Marine Traffic, ενδεχομένως για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida.gr, μετά την αλλαγή κυβέρνησης, οι Καταριανοί σκέφτονται να «ξεπαγώσουν» τα επενδυτικά τους project στην Ελλάδα και ήδη την περασμένη Τρίτη ο πρέσβης του Κατάρ συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη ζητώντας του να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Αναδημοσιευση από www.imerazante.gr