Ταπεινά, αλλά με όλη τους την σημασία και το μήνυμα που φέρνουν, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο χωριό των Λουρδάτων (pics)

Στον Ι. Ν. της Ευαγγελιστρίας στα Λουρδάτα, γιορτάστηκε ταπεινά, αλλά μεταφέροντας το μήνυμα της καταπάτησης του κακού, του σκότους και της επικράτησης του καλού, του φωτός και της Θείας Φώτισης με την βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό. Ο Χριστός είναι το φως του κόσμου που ήρθε στη γη για να διώξει το σκοτάδι, γι’ αυτό και ονομάζεται εορτή των Φώτων ή Επιφανίων.

Ο π. Δημήτριος Ρασσιάς αγίασε το νερό στην μικρή λεκάνη, όπως ο Χριστός άγιασε τα νερά ώστε να γίνουν πηγή αφθαρσίας, δώρο αγιασμού, λυτήριο αμαρτημάτων, φάρμακο νοσημάτων και δαιμόνων, το αγίασμα που στη συνέχεια μοιράστηκε στους πιστούς.

Είθε το μήνυμα της βάπτισης του Κυρίου, η ημέρα των Φώτων, να φωτίσει όλους μας να ξανασκεφτούμε τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει και ας επικρατήσουν αυτά που μας ενώνουν, να φύγει η κακή αύρα πάνω από το χωριό και να επικρατήσει η ομόνοια, η ειρήνη, που θα φέρει την ανάπτυξη και την ευημερία.

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.

Και του Χρόνου!

Λιβέριος Πετρίδης

Αναδημοσίευση από http://www.lourdas.gr