Τάσος Μπερδέσης: Οι εκτελεστές «γνώριζαν» -Έτσι τον δολοφόνησαν

Ο άνθρωπος που πυροβόλησε 14 φορές τον Τάσο Μπερδέση το πρωί της Δευτέρας (31.05.2021), σχεδόν άδειασε πάνω του όλο το γεμιστήρα από το καλάσνικοφ. Οι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι ο εκτελεστής κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε εξ επαφής και στη συνέχεια μπήκε ξανά στο τζιπ με τον οδηγό να πατάει γκάζι και να εξαφανίζονται από την περιοχή.

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στο οργανωμένο έγκλημα και στο παρελθόν του πυγμάχου. Παρά τις έρευνες που έκαναν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, το όχημα των δολοφόνων του Τάσου Μπερδέση δεν βρέθηκε.

Οι Αρχές σαρώνουν την περιοχή για να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχουν καταγράψει το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 4 μαφιόζικες εκτελέσεις, με τις Αρχές να ερευνούν ομοιότητες μεταξύ τους, αν και μέχρι τώρα δε φαίνεται να συνδέονται. Το κοινό χαρακτηριστικό είναι πως οι δράστες είναι αδίστακτοι στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ, στις άλλες δύο πιστόλι εννέα χιλιοστών και δεν υπολογίζουν τίποτα. Δεν τους ενδιαφέρει αν τους πιάσουν οι κάμερες ασφαλείας ή αν είναι άλλοι παρόντες.

«Ακούστηκαν δύο συνεχόμενες ριπές. Τέσσερις πέντε η πρώτη και τέσσερις πέντε η δεύτερη με διαφορά κλασμάτων δευτερολέπτου», λέει ένας άνδρας που άκουσε τους πυροβολισμούς.

Ενας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε: Άκουσα συνεχόμενους πυροβολισμούς. Θεώρησα επειδή είχαν γιορτές δίπλα στο γηπεδάκι που έχει και πισίνα ότι ρίχνουν βεγγαλικά. Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία».

Η αστυνομία εξετάζει δύο σενάρια για τον τρόπο διαφυγής των δραστών μετά τη στυγερή δολοφονία έτσι όπως είναι ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο. Είτε κατέβηκαν με το μαύρο όχημα προς την Βάρης – Κορωπίου, έναν κεντρικό δρόμο, είτε ανέβηκαν την Ανδρέα Παπανδρέου μέσα από τους δρόμους που φαίνεται πως είχαν χαρτογραφήσει, διέφυγαν προς την βορειοανατολική Αττική εκεί όπου χάθηκαν και τα ίχνη τους.

Πηγή: aftodioikisi.gr