Τελικά θα μάθουμε πως πάνε για τα Πουλάτα?

Το πρόβλημα με τις πινακίδες σήμανσης στο νησί μας είναι γνωστό. Ελλιπείς, παλαιές και φθαρμένες στις περισσότερες περιπτώσεις, δυσκολεύουν παρά διευκολύνουν ντόπιους και επισκέπτες και δίδουν σίγουρα μια κακή εικόνα για έναν εξόχως τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Κεφαλλονιά.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, βλέπετε τη μοναδική πινακίδα οδικής σήμανσης που υποδεικνύει το δρόμο που οδηγεί στα Πουλάτα και βρίσκεται στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Σάμης – Αγίας Ευφημίας λίγο πριν τον Καραβόμυλο.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, πρόκειται για μια πινακίδα της δεκαετίας του 1970 που όσοι την βλέπουμε καθημερινά περιμένουμε να ξεπροβάλει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ως «φαφλατάς» με ανοικτό αυτοκίνητο της εποχής, κορνάροντας και χαιρετώντας τους διερχόμενους. Μια πινακίδα γραμμένη μόνο στα ελληνικά και δη στο πολυτονικό σύστημα, δυσδιάκριτη από τη φθορά του χρόνου, μη ορατή σε όσους θέλουν να επισκεφθούν το χωριό μας και προφανώς μη κατανοητή στους αλλοδαπούς.

Κατά συνέπεια, όσοι βρίσκονται στη Σάμη ή έρχονται από τη βόρεια Κεφαλλονιά και έχουν προορισμό τους τα Πουλάτα, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με χάρτες και GPS προκειμένου να τα εντοπίσουν. Το ίδιο ισχύει και για όσους έρχονται στο χωριό μας από τα γειτονικά Χαλιωτάτα. Οι διερχόμενοι φτάνουν σε ένα άγνωστο για αυτούς χωριό, καθώς δεν υπάρχει η σχετική δηλωτική πινακίδα στην είσοδο των Πουλάτων. Το αυτό βέβαια και για την είσοδο και έξοδο του χωριού στο δρόμο για Λιβαθινάτα.

Έχοντας αναδείξει το θέμα από την άνοιξη του 2016 και έχοντας ήδη περάσει σχεδόν τρεις τουριστικές σεζόν, αναρωτιέται κανείς αν πραγματικά το κόστος αντικατάστασης μερικών δεκάδων πινακίδων είναι τόσο απαγορευτικό ώστε να αξίζει στην Κεφαλλονιά μια τέτοια εικόνα. Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος. Όταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές θα ασχολούμαστε με τις ταμπέλες; Ίσως αυτή η προσέγγιση να είναι περισσότερο σωστή. Όμως πολλές φορές οι λεπτομέρειες δεν είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά;

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθούν με το θέμα οι αρμόδιοι φορείς. Όποιοι και αν είναι αυτοί…

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr