Τέλος στα μπραβιλίκια, την πορνεία και τα ναρκωτικά στη Μύκονο. Έρχεται το CSI στο νησί

Το νησί πρέπει να «καθαρίσει» και σε αυτό το πλαίσιο οι ενέργειες όλων των τελευταίο καιρό

Οι 22 ένστολοι του Αστυνομικού τμήματος του νησιού θα γίνουν… 150 και το τμήμα θα μετατραπεί σε αυτόνομη Αστυνομική Υποδιεύθυνση. Τα Σημεία αιχμής και συγκέντρωσης κόσμου καλωδιώνονται με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, οι δόκιμοι άοπλοι αστυνομικοί που επιστρατεύονταν κάθε καλοκαίρι για να σώζουν την κατάσταση αντικαθίστανται από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, ενώ δημιουργείται και ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο. Δηλαδή μια ειδική αίθουσα όπου ο επικεφαλής αξιωματικός θα έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει πληροφορίες και στοιχεία, να αναλύονται δεδομένα και στις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούνται να συμμετέχει όχι μόνο η Αστυνομία αλλά το Λιμενικό και η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο project αστυνόμευσης στη Μύκονο θα έχει ετήσιο κόστος περίπου 4 εκατ. ευρώ, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος θα καλύπτεται από τον δήμο αλλά και χορηγίες ευκατάστατων ιδιωτών που δεν αντέχουν άλλο να ζουν κάθε καλοκαίρι με την εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο και την παρακμή να πνίγει το νησί. Η νέα Αστυνομία Μυκόνου θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο τέλος Μαΐου ή, το αργότερο, στις αρχές Ιουνίου, ενώ μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών. Μάλιστα, το πρότυπο αυτό πλάνο αστυνόμευσης αναμένεται να εφαρμοστεί με ανάλογες τροποποιήσεις και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, όπως η Πάρος και η Σαντορίνη, που αποτελούν 0τουριστικούς προορισμούς και πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και ισχυρά ονόματα της παγκόσμιας ελίτ.

Πριν από περίπου τρεις μήνες δημιουργήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μια ομάδα με επικεφαλής τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, η οποία επικεντρώνεται στο «Νησί των Ανέμων». Σκοπός είναι να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Μύκονο, να γίνει ανάλυση των δεδομένων της εγκληματικότητας που κάθε χρόνο μετατρέπει το κοσμοπολίτικο νησί σε μαύρη τρύπα των Κυκλάδων και στη συνέχεια να επανασχεδιαστεί όλο το πλάνο αστυνόμευσης.

Οπως διαπιστώθηκε από την ποιοτική και ποσοτική ανάλυση, όλο το οργανωμένο έγκλημα της Αθήνας κάθε καλοκαίρι μετακομίζει εκεί. Δεν είναι τυχαίο ότι τουλάχιστον τέσσερα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια έχουν να κάνουν με το μοίρασμα της πίτας στη νύχτα και τις big business της Μυκόνου. Ναρκωτικά, εκβιασμοί, προστασία, πορνεία, ακόμη και αρπαγές πολιτών δημιουργούν ένα παζλ τρόμου και παρακμής που όλα δείχνουν ότι πλέον έφτασε η ώρα να αποσυναρμολογηθεί.

Παράλληλα σε απόρρητες αναφορές και εκθέσεις έχουν καταγραφεί συμμορίες ληστών που ξηλώνουν χρηματοκιβώτια, αλλοδαποί εισβολείς που χτυπάνε βίλες ακόμα και όταν οι ένοικοι είναι μέσα, μαφιόζοι που επιβάλλουν τον δικό τους νόμο με τη βία. «Η Μύκονος έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης συμμοριών και οργανωμένου εγκλήματος από όλο τον κόσμο. Αλβανοί μπουκαδόροι κάθε καλοκαίρι χτυπούν καθημερινά και στέλνουν τη λεία στο χωριό Γκραμς της βόρειας Αλβανίας, ομάδες Γαλλοαλγερινών “ταχυδακτυλουργών” ειδικεύονται στην αρπαγή επώνυμων ρολογιών, ενώ πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσουν και οι ναπολιτάνικες συμμορίες που ρημάζουν ρολόγια και κοσμήματα πλούσιων τουριστών», λέει στο «ΘΕΜΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει: «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ληστές, σίγουροι ότι δεν θα πιαστούν, δεν δίσταζαν να προκαλούν κοιτάζοντας και χειρονομώντας ακόμη και μπροστά στις κάμερες των σπιτιών που λεηλατούσαν».

Το κτίριο που θα στεγάσει τη νέα Αστυνομία Μυκόνου έχει ήδη κλειστεί και βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο. Εκεί θα υπάρχει χώρος για να μπορεί να φιλοξενείται ένα μεγάλο μέρος των αστυνομικών, ο οποίος θα παραχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Δήμο Μυκόνου.

Εχουν βρεθεί ιδιώτες-χορηγοί, όχι μόνο επιχειρηματίες της Μυκόνου αλλά και άτομα που περνούν εκεί τα καλοκαίρια τους και έχουν αγανακτήσει από την εγκληματικότητα και το χάος που επικρατεί. Οπως λένε οι πληροφορίες, με τις χορηγίες αυτών θα αγοραστούν τα ειδικά τζιπ, οι μοτοσικλέτες, ακόμη και τα αλεξίσφαιρα που θα φορούν οι αστυνομικοί.

Η νέα δομή θα είναι μια δύναμη απόλυτα επιχειρησιακή, που θα ασχολείται όχι μόνο με την πάταξη της εγκληματικότητας σε ό,τι έχει να κάνει με τις κλοπές και τις διαρρήξεις, αλλά, όπως λένε πηγές στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στο στόχαστρο θα μπουν για να τελειώσουν τα μπραβιλίκια, η ακριβή πορνεία, τα ναρκωτικά και οι μαύρες business μαφιόζικων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

Την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κατεχάκη, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τους εξέθεσε το πρόβλημα και συζήτησαν τις λεπτομέρειες για το φιλόδοξο project που θα μεταμορφώσει το «Νησί των Ανέμων». Μάλιστα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα επισκεφθεί τη Μύκονο και ο κ. Χρυσοχοΐδης προκειμένου να κάνει αυτοψία και να έχει εικόνα της όλης κατάστασης. Επειτα θα δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες έτσι ώστε μέχρι το τέλος Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί και να μπει σε λειτουργία το πρότυπο σχέδιο αστυνόμευσης.

Πηγή: https://www.mykonosvoice.gr/