Τέλος στο μπάχαλο των κοινόχρηστων χώρων! – 5 μέρες διορία στους επιχειρηματίες

ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ ÁÐÏÌÁÊÑÕÍÓÇÓ ÔÑÁÐÅÆÏÊÁÈÉÓÌÁÔÙÍ ÓÔÏ ÊÅÍÔÑÏ ÔÇÓ ÁÈÇÍÁÓ ÁÐÏ ÔÏÍ ÄÇÌÏ ÁÈÇÍÁÉÙÍ 18-05-2010

Πέντε μέρες διορία δίνει η Δημοτική Αστυνομία στους επιχειρηματίες της πόλης για να ελευθερώσουν τις παρόδιες στοές από τραπεζοκαθίσματα και αντικείμενα, καθώς μετά θα προβούν στην εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης και θα επιβληθούν πρόστιμα! Μάλιστα, η Δημοτική Αστυνομία έστειλε επιστολή στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων και τους ενημερώνει για την κατάσταση. Ζητείται άμεσα να ελευθερωθούν οι παρόδιες στοές, ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και των Ατόμων με Αναπηρία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πρέπει να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα και άλλα αντικείμενα, τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αστυνομία αναφέρει τα εξής: «Παρακαλούμε όπως από τις παρόδιες στοές έμπροσθεν των καταστημάτων σας που βρίσκονται στις παρακάτω οδούς: Ελ. Βενιζέλου, Κ. Λομβάρδου, Βολτέρα, Λασκάρεως, Αγ. Διονυσίου, Αγ. Ι. Λογοθετών, Αλ. Ρώμα, 21ης Μαΐου καθώς επίσης στις παρόδιες στοές στην Πλ. Αγίου Μάρκου και στην Πλ. Σολωμού, να απομακρυνθούν εντός πέντε «5» ημερών, τραπεζοκαθίσματα, ψυγεία, σταντ, «προστατευτικά νάιλον» και οτιδήποτε άλλο υπάρχει, ώστε να παραμένουν ελεύθερες για την απρόσκοπτη διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης με τις κυρώσεις που προβλέπει».
Ο Προϊστάμενος του τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας Παναγιώτης Κόκλας μίλησε στην «Ημέρα» για το τι θα πρέπει να κάνουν οι επιχειρηματίες από εδώ και πέρα. «Μετά από συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο κ. Κουτσογιάννη έκανα το έγγραφο προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων. Εντός 5 ημερών από την παραλαβή του παρόντος εγγράφου, οφείλουν να έχουν απομακρύνει ό,τι εμποδίζει την απρόσκοπτη διέλευση των πολιτών και των Ατόμων με Αναπηρία. Οι παρόδιες στοές πρέπει να είναι εντελώς ελεύθερες. Δεν ανήκουν σε κανέναν». Αναφερόμενος και στο θέμα της κανονιστικής, ο κ. Κόκλας σημείωσε ότι θα υπάρξουν συναντήσεις και για την εφαρμογή της κανονιστικής, ώστε η πόλη να είναι φιλική και προσβάσιμη προς τους πολίτες. «Θα γίνει και μια συνάντηση με τον πρόεδρο της πόλης, τον Αντιδήμαρχο και τον Διοικητή της Τροχαίας τον κ. Τσώλο, ώστε να κάνουμε εφαρμογή της κανονιστικής προκειμένου να είναι φιλική η πόλη προς τους Δημότες».

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Ο Δήμος από την πλευρά του προειδοποιεί ότι θα πέσουν τσουχτερά πρόστιμα και καλεί τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν. Επίσης, ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί έντονα τη δημοτική αρχή έχει να κάνει με όσους εξακολουθούν να παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων, δείχνοντας αδιαφορία για τα προβλήματα που δημιουργούν στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Οι πολίτες σχολιάζουν ότι θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση μέσα στην πόλη και να μην υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα κάθε λίγο και λιγάκι. Ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου, Δημήτρης Κουτσογιάννης σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα στην εφημερίδα μας, υπογράμμισε: «Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε την κανονιστική, γιατί ο καθένας κάνει ότι θέλει. Δεν εξυπηρετούμε τις ανάγκες του πολίτη, αφού ο καθένας παρκάρει όπου θέλει. Σταθμεύουν σε ράμπες για ΑμεΑ, ενώ πολλοί παρκάρουν τα μηχανάκια τους σε όποιο σημείο θέλουν και όπως θέλουν για να κρατήσουν τη θέση για τον εαυτό τους. Βλέπουμε ότι οι ιδιοκτήτες κάποιων μαγαζιών με τραπεζοκαθίσματα, υπερβαίνουν το όριο της άδειας τους! Πρέπει να αλλάξουμε λίγο και ο καθένας να αναλογιστεί τι πράττει. Κάνω μια έκκληση σε αυτούς τους ανθρώπους τηρήσουν την κανονιστική, γιατί θα αρχίσουν να πέφτουν τα ανάλογα πρόστιμα από τον Δήμο».

Προσπάθεια απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων Ι.Χ.
Ένα θέμα που έχει απασχολήσει κατά καιρούς τη Δημοτική Αστυνομία είναι και το ζήτημα των εγκαταλειμμένων Ι.Χ. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος κ. Κόκλας είπε ότι γίνεται ήδη προσπάθεια να απομακρυνθούν και να μην καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης, ενώ έχει προχωρήσει και εισήγηση για να συζητηθεί και ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Έχω κάνει εισήγηση για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων Ι.Χ. Πρέπει να τονίσουμε ότι καλό είναι ο κόσμος να έρχεται σε επικοινωνία με την Δημοτική Αστυνομία στο τηλ. 2695042064. Υπάρχει άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακολύρη και θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία και να απαλλαγούμε από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα».

Πηγή: imerazante.gr