Τέμπη: Αυτή είναι η φωτογραφία που σοκάρει – Πώς κονιορτοποιήθηκαν τα βαγόνια [βίντεο]

Μία φωτογραφία που προκαλεί σοκ φέρνει στο φως η πρωινή εκπομπή του MEGA, Σαββατοκύριακο MEGA.

Ο ειδικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Κώστας Λακαφώσης έφερε στο φως της δημοσιότητας μία φωτογραφία που προκαλεί σοκ καθώς ανάμεσα στα δύο βαγόνια, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, έχουν εξαϋλωθεί κυριολεκτικά τα πρώτα δύο βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Τραγωδία στα Τέμπη: Εξοργιστικοί διάλογοι υπαλλήλων της σιδηροδρομικής εταιρείας

Εξοργιστικούς διαλόγους ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους της σιδηροδρομικής εταιρείας φέρνει στο φως τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα, δύο υπάλληλοι της σιδηροδρομικής εταιρείας μιλούν αμέσως μετά την ασύλληπτη τραγωδία που έχει λάβει χώρα στα Τέμπη.

Όπως θα ακούσετε και εσείς στον εξοργιστικό διάλογο που ακολουθεί ο ένας λέει στον άλλον «Μπαίνουν κανονικά στο λεωφορείο 470 άτομα, γέμισαν τα λεωφορεία» για να απαντήσει ο άλλος υπάλληλος «Γέμισε λεωφορεία έξω, πανηγύρι δηλαδή». Κάποιοι , την ώρα που 57 ή και περισσότερες ψυχές είχαν χαθεί, είχαν όρεξη να κάνουν και πλάκα.

Τέμπη: Οι σοκαριστικοί διάλογοι σταθμάρχη-ρυθμιστή κυκλοφορίας που προμήνυαν την τραγωδία

Το απόλυτο χάος την ώρα που σταθμάρχης και ρυθμιστής κυκλοφορίας έπρεπε να πάρουν τη σωστή απόφαση για το πως θα διώξουν τα τρένα μαρτυρούν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή Live News αποδεικνύουν το απόλυτο μπάχαλο που επικρατούσε στον ΟΣΕ, ειδικά εκείνη την νύχτα που θα μείνει στην ιστορία της χώρας μας με τα πιο μελανά χρώματα.

Οι διάλογοι μεταξύ του σταθμάρχη και του ρυθμιστή κυκλοφορίας προκαλούν οργή και ερωτηματικά στην κοινή γνώμη. Δύο άνθρωποι, που υποτίθεται ότι φέρουν την ευθύνη μίας θέσης, και αδυνατούν να συνεννοηθούν στέλνοντας στην κόλαση 57 αθώες ψυχές.

«Ξέρω γω βάλτο ότι θες. Βάλτο 30 δεν κοίταξα. Βάλτο 7:79. Ό, τι θες. Όλα οκ. Να ανάψω τσιγάρο, να μείνω ήσυχος; Σου έχω εμπιστοσύνη; Είσαι ωραίος.» ακούγεται να λέει ο ένας σταθμάρχης στον άλλον.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι την ώρα των αποφάσεων, την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες έχουν αφήσει τις ζωές τους στα χέρια του σταθμάρχη εκείνος προσπαθεί να συγκεντρωθεί καθώς μία κυρία που βρίσκεται στον χώρο φαίνεται να του απευθύνει τον λόγο.

«Κυρία μου επειδή παίζουμε ζωές σας παρακαλώ κλείστε λίγο την πόρτα. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Ναι σας παρακαλώ. Ρε Βασίλη κλείστε λίγο την πόρτα.» ακούγεται να λέει σε έντονο ύφος ο σταθμάρχης της Λάρισας.

«Θα κάνουμε το ίδιο που κάναμε και προηγουμένως με το 60. Εντάξει; Λοιπόν, πάμε» συνέχισε ο σταθμάρχης της Λάρισας. Αλλά αυτό το πάμε τελικά έμελλε να είναι τελικός προορισμός για 57 ψυχές.

«Έλα Παντελή με το 63 τι θα κάνουμε» ακούγεται να ρωτάει ο σταθμάρχης στον ρυθμιστή κυκλοφορίας για να απαντήσει εκείνος «τώρα το 63; Διώξτο, διώξτο».

Για που διάολε να το διώξει όμως αναρωτιέται μία ολόκληρη κοινωνία;

Μάλιστα ο σταθμάρχης της Λάρισας επιθυμούσε σε μία τόσο υπεύθυνη θέση να μην έχει άγχος. «Περίμενε Παντελή δεν θέλω άγχος. Κώστα περιμένουν και οι άλλοι πες. Ποιοι άλλοι ρε; Εδώ έχω 4 τρένα.»

Διάλογοι που μαρτυρούν ότι η εθνική τραγωδία ήταν πραγματικά αναπόφευκτη.

Τέμπη: Τα ηχητικά ντοκουμέντα που δείχνουν το μπάχαλο στον ΟΣΕ

συνέχεια στο eleftherostypos.gr