Τέσσερις ομογενείς νεκροί στο Στάτεν Αϊλαντ – οι 3 από κορωνοϊό

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινότητα Αγίας Τριάδος/Αγίου Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ, με την απώλεια τεσσάρων εκλεκτών μελών της κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), οι τρεις εξ αυτών «έφυγαν» χτυπημένοι από τον Covid-19, ενώ σε αυτούς προστέθηκε κι ένας 54χρονος ομογενής επιχειρηματίας, ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή του Στάτεν Aϊλαντ.

Η 21χρονη Ντανιέλα Μανιάτη, ο 84χρονος Σπυρίδων Θωμαής και η 86χρονη Ιωάννα Απίκου είναι τα τρία νέα θύματα του κορωνοϊου στο Στάτεν Αϊλαντ, όπως ανέφερε στον «Ε.Κ.» ο ιερατικός προϊστάμενος της Αγ.Τριάδος/Αγ. Νικολάου, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος.

«Με μεγάλη θλίψη και πόνο ψυχής τέλεσα την κηδεία των τριών συνανθρώπων μας σε απόλυτα στενό οικογενειακό περιβάλλον, σύμφωνα με τους νέους κανόνες υγιεινής.

Δυστυχώς όλη η ανθρωπότητα περνά μια πρωτοφανή κρίση λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για μία δοκιμασία, αλλά εμείς οι Ορθόδοξοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.

Παρακαλώ όλους τους ομογενείς να έχετε ελπίδα στο Θεό. Χρειάζεται πίστη, υπομονή και ενότητα.

Οσο για την ενορία μας όλα τα προγράμματα νεολαίας και σχολείο εξακολουθούν να είναι κλειστά, ενώ η Θεία Λειτουργία τελείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής», δήλωσε ο π. Νικόλαος.

Θλίψη για τον 54χρονο Στηβ Πάππα

Σύμφωνα με τον π. Νικόλαο, μια άλλη σημαντική απώλεια για την ενορία, αλλά και σύσσωμη την κοινότητα του Στάτεν Αϊλαντ, ήταν ο ομογενής επιχειρηματίας Στηβ Πάππας, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του «Victory Diner», το οποίο ανήκει στην οικογένειά του εδώ και δεκαετίες, αναπτύσσοντας μια ξεχωριστή σχέση με το κοινό.

«Δυστυχώς πρόσφατα χάσαμε έναν ακόμα νέο άνθρωπο, τον 54χρονο Στιβ Πάππα, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του λειτουργούσε το «Victory Diner» για δεκαετίες.

Ηταν μία θαυμάσια οικογένεια πολύ εργατικοί άνθρωποι. Θυμάμαι την συγχωρεμένη τη μητέρα του τη Μαρία η οποία έρχονταν κάθε Κυριακή στην εκκλησία, πολύ πιστή και αφοσιωμένη στο Θεό γυναίκα.

Για τον Στιβ αν και δεν τον γνώριζα καλά προσωπικά ξέρω ότι ήταν ένας πολύ ευγενικός και καλόψυχος άνθρωπος, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του», κατέληξε ο π. Νικόλαος.

Ο Στιβ Πάππας γεννήθηκε στο Μπένσοχερστ του Μπρούκλιν και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Ντόνκαν Χιλ του Στάτεν Αϊλαντ το 1974. Ενας από τους λόγους που μετακόμισε ήταν επειδή ήθελε η οικογένειά του να βρίσκεται πιο κοντά στο εστιατόριό του, το οποίο έκτοτε έχει αποτελέσει τμήμα του θρύλου των αμερικανικών ντάινερ.

Την επιχείρηση αγόρασαν το 1970 η Μαρία και ο Πάρης Παππάς μαζί με τον Αγγελο Σμπιλίρη (Angelo Sbiliris).

Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 1982, ο Πάρης πέθανε και έτσι, η Μαρία με τον γιο της Στιβ και τη βοήθεια του αδερφού του, Αντριου, συνέχισαν να λειτουργούν το κατάστημα επί δεκαετίες.

Το ντάινερ, το οποίο έχει γίνει σύμβολο του παρελθόντος του Στάτεν Αϊλαντ, έχει χρησιμοποιηθεί για γυρίσματα πολλών ταινιών, διαφημίσεων και τηλεοπτικών παραγωγών, όπως της τηλεοπτικής εκπομπής του Ρίτσαρντ Ντρέιφους, «The Education of Max Bickford».

Η Μαρία και ο Στιβ δούλεψαν στο ντάινερ έως και το κλείσιμό του το 2007, με τον αδερφό του Αντριου να είναι πλέον ένας πετυχημένος δικηγόρος.

Πηγή: ekirikas.com