Θ.Φωτιου: «Τα παιδιά πρέπει να βγουν από τα Ιδρύματα….» (pics & video)

Το πρωί η Υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου επισκέφθηκε το πρωί  τον “ΥΠΕΡΙΩΝΑ”,  το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου  και σήμερα Σαββάτο το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο και το Γηροκομείο. Μαζί της ήταν η Βουλευτής, πλαισιωμένη από τους Γιάννη Βαρουχά και τον Διον. Γασπαρινάτο.

Η κ. Φωτίου ήταν αρκετά συγκινημένη που τις επιφύλαξαν υποδοχή μακρινοί συγγενείς της, είναι η γη της μάνας μου, όπως είπε. Εκεί ήταν όλοι οι …. Καππάτοι και της επιφύλαξαν μια όμορφη υποδοχή.

Η κ. Θεανώ Φωτίου μας μίλησε για όλα. Μια συνέντευξη καρδιάς και προπάντων ενημέρωσης για όσα έχει κάνει  στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και Πρόνοιας. Δημιούργησε ένα σύγχρονο δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς κράτος πρόνοιας, το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Αναφέρθηκε στα 240 Κέντρα Κοινότητας που αποτελούν δέκτη και πομπό του Εθνικού Συστήματος Αλληλεγγύης στις τοπικές κοινωνίας. Το 2016 θεσμοθετήθηκε το Κοινωνικό Εισόδημας Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και συνεχώς επεκτείνεται.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα παιδιά και στις οικογένειες τους. Για τα γεύματα κάθε μέρα σε 152.000 μαθητές σε 954 σχολεία, σε 63 Δήμους. 900.000 οικογένειες θα πάρουν επίδομα παιδιού φέτος έναντι 800.000  που έπαιρναν ,μέχρι σήμερα. Με την ψήφιση του Ν. 4538/2018 το “γκρίζο” τοπίο των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής αλλάζει ριζικά. Και πολλά άλλα τα οποία θα μπορέσετε να τα ακούσετε στο video. Στο τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Π. Δρακουλόγκωνας της έδωσε ένα όμορφο βιβλίο με φωτογραφίες από την Κεφαλονιά.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr