Θάνος Κανούσης: Αποκάλυψε τι έγραφε το σημείωμα που άφησε ο Βασίλης Καρράς στη σύζυγό του

Tον Θάνο Κανούση, τον συγγραφέα της βιογραφίας του Βασίλη Καρρά υποδέχτηκε στο “The 2Night Show” το βράδυ της Τετάρτης (19/06) ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Ο Θάνος Κανούσης μίλησε για την απόφαση να γραφτεί η βιογραφία του Βασίλη Καρρά, ενώ παράλληλα αποκάλυψε για πρώτη φορά το σημείωμα που εκείνος είχε αφήσει για την σύζυγό του, Χριστίνα.

“Δεν της έχει αφιερώσει κεφάλαιο στο βιβλίο αλλά μιλάει πάρα πολύ για την Χριστίνα. Η Χριστίνα ήταν ο άνθρωπος που τον βοήθησε. Αν δεν ήταν η Χριστίνα, δεν ξέρω τι θα γινόταν με τον Βασίλη. Δηλαδή στις κρίσιμες αποφάσεις ήταν η Χριστίνα. Μέσα στο βιβλίο αναφέρεται πολλές φορές το όνομα της. Θα πω και κάτι. Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές, τις δικές μου, ήταν στις 18 Δεκέμβρη όταν με φώναξε στη Θεσσαλονίκη.

Είχε τελειώσει το βιβλίο και περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει με την υγεία του. Μπαίνω στο σαλόνι, μου λέει «έλα κάτσε κοντά μου» και φωνάζει τη Χριστίνα, τον ξάδελφο του και τον μάνατζερ του, τον Στράτο. Μου λέει «σε παρακαλώ, διάβασε μου το βιβλίο». Καταλαβαίνεις τώρα τι σκηνή; Ήμουν απροετοίμαστος! Ο Βασίλης στο κρεβάτι το ιατρικό και εγώ τώρα να προσπαθώ να διαβάσω τη ζωή του! Με έναν Βασίλη ο οποίος ήξερα ότι πόναγε πάρα πολύ, ούτε παυσίπονα έπιαναν ούτε τίποτα. Έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια και βοήθησε ίσως το ότι ασχολήθηκα με το θέατρο, δεν τον κοίταγα στα μάτια, αλλά είχε ένα πλατύ χαμόγελο και ρούφαγε κάθε λέξη και κάθε εικόνα που του περιέγραφα με ένα χαμόγελο απίστευτο.

Αφού λοιπόν το διάβαζα με δυσκολία, φεύγοντας με φωνάζει κατ’ ιδίαν να μου πει δυο πράγματα. Το ένα, που ήταν πολύ συγκινητικό για μένα, ήταν που μου είπε «Θάνο μου, θέλω να μ’ αγαπάς και να με σκέφτεσαι. Το σημείωμα για τη Χριστίνα το έβαλες;».

Την πρώτη φορά, πριν από έξι μήνες, μου είχε δώσει ο Στράτος ένα σημείωμα για να το βάλω μόνο όταν ο Βασίλης δεν θα είναι πια στη ζωή. Αυτό το σημείωμα τι έλεγε: «Σε αυτό το ταξίδι δεν θα σε πάρω Χριστινάκι μου, να μείνεις πίσω για να βοηθάς τους ανθρώπους. Έχεις δικό σου τρόπο εσύ, γι’ αυτό σ’ αγαπώ». Και ένα πράγμα που μου απαγόρευσε ήταν να μιλήσω για τις φιλανθρωπίες που έκανε. Πέντε μέρες πριν φύγει είπε στη γυναίκα του να βοηθάει τους ανθρώπους” εξομολογήθηκε ο Θάνος Κανούσης.


πηγή: antenna.gr