Η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αποφύγει την επιβολή μέτρων αλλά δεν αποκλείεται να επιβάλλει κάποια

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αποφύγει την επιβολή μέτρων, προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός, ο οποίος φαίνεται πως κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα τη φετινή χρονιά. Γι αυτό και εκείνο που μελετά το υπουργείο Υγείας με προσοχή είναι εάν θα υπάρξουν σημάδια για πίεση στο ΕΣΥ.

Και στην περίπτωση αυτή όμως τα όποια μέτρα θα επιδιωχθεί να εφαρμοσθούν από το τέλος Αυγούστου και μετά. Κάτι που άλλωστε έχει δηλώσει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος εκτίμησε ότι από το Φθινόπωρο πιθανώς να δούμε να πιέζονται τα νοσοκομεία οπότε και θα ληφθούν τοπικά κάποια μέτρα αλλά όχι οριζόντια.

Ωστόσο εάν χρειασθεί να ληφθούν κάποια μέτρα μέσα στο καλοκαίρι, αυτά θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα στο τραπέζι έχει πέσει – σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr – αν χρειασθεί να επιβληθεί μάσκα αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης ειδικά σε κάποια νησιά που παρουσιάζουν ακόμη και πάνω από 50% θετικότητα.

Όμως τα περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά και εντοπίζονται μέσα από τα τεστ που πραγματοποιούνται, δεν φαίνεται να απασχολούν την κυβέρνηση. Πρόκειται άλλωστε για μολύνσεις που δεν προκαλούν σοβαρή νόσηση και συνεπώς δεν απαιτείται νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Πηγή: instanews.gr

Προηγούμενο άρθροΤέλος επιτηδεύματος: Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργησή του – Από ποιους γίνεται η αρχή
Επόμενο άρθρο«Γι’ αυτό συμβαίνει»: Η απλή εξήγηση του καθηγητή Γουργουλιάνη για το λόγο που η Ελλάδα έχει τα πιο πολλά κρούσματα στην Ευρώπη