Θέμος Αναστασιάδης: Η ζωή, η επιτυχία, η μάχη και ο θάνατος στα 61 του χρόνια

Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τρίτης, 22 Ιανουαρίου, μετά από άνιση μάχη που έδινε επί σχεδόν δύο χρόνια με τον καρκίνο, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο μήνες, γι αυτό και είχε σταματήσει και την αρθρογραφία του στην εφημερίδα που δημιούργησε.

Είχε γεννηθεί στις 6 Ιανουαρίου του 1958 και ήταν παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Θέμος Αναστασιάδης εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες -Εξπρές, Καθημερινή (στην οποία μάλιστα θήτευσε και ως Διευθυντής), Ελευθεροτυπία, Βήμα- ενώ έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό με την στήλη του “Μαύρη Τρύπα”, στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, όταν διευθυντής της ήταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης. Ήταν τέτοια η απήχηση της στήλης του, που οι αναγνώστες την διάβαζαν αρχίζοντας από την τελευταία σελίδα της! Αργότερα έγινε εκδότης, δημιουργώντας μια από τις πιό επιτυχημένες εφημερίδες όλων των εποχών, το “Πρώτο Θέμα”.

Εκτός από τον γραπτό Τύπο, ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε εποχή και στο ραδιόφωνο -ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν τον δημοτικό σταθμό της Αθήνας 9.84, ενώ εργάστηκε και στον Flash 9.61- αλλά διέπρεψε στην τηλεόραση, καθιερώνοντας τα χιουμοριστικά talk show.

Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ,στην οποία άφησε εποχή μια τηλεοπτική συζήτησή του με την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη.

Πάρτε ένα μικρό δείγμα:

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε τις εκπομπές “Νοκ Άουτ” και “Μπίλιες”.

Ακολούθησε μια από τις μακροβιότερες και πιό επιτυχημένες εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, το “Όλα”, γράφοντας την δική του ιστορία.

Η τελευταία του τηλεοπτική εκπομπή ήταν τον Απρίλιο του 2017, όταν έχοντας στο πλευρό του την Δούκισσα Νομικού, ο Θέμος Αναστασιάδης αποχαιρέτισε το τηλεοπτικό κοινό (Δείτε την εδώ)

Η κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη θα γίνει πιθανότατα την Κυριακή -εφόσον ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες- στο κοιμητήριο της Κηφισιάς.
Αναδημοσίευση από www.newsit.gr