Θεοφάνεια στην Πάτρα: Μέσα στις εκκλησίες πιστοί και έξω αστυνομικοί (pics, video)

Με ανοιχτές εκκλησίες, κόσμο μέσα σε αυτές αλλά και αισθητή την παρουσία της Αστυνομίας πέριξ των ιερών ναών εορτάζονται τα Θεοφάνεια στην Πάτρα και στην Αχαΐα.

Από πολύ νωρίς το πρωί, όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι λειτουργίες, ο κόσμος άρχισε να συρρέει παραβλέποντας την σχετική απαγόρευση που βρίσκεται σε ισχύ με απόφαση της Κυβέρνησης. Στον μητροπολιτικό ναό της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος, υπάρχουν τουλάχιστον 50 άτομα, ενώ πλήρεις είναι και πολλές άλλες κεντρικές εκκλησίες καθώς και ναοί στις συνοικίες της πόλης.

Όπως μεταδίδουν τα thebest.gr και το tempo24, η παρουσία της Αστυνομίας είναι αισθητή και όπου υπάρχουν αναφορές για συνωστισμό ατόμων παρεμβαίνει για να εξομαλύνει την κατάσταση. Ο Μητροπολιτικός Ναός της Ευγγελίστριας είναι πλήρης (με τους 50 πιστούς που επιτρέπονταν κατά την περιόδο των γιορτών) ήδη από πολύ νωρίς το πρωί, στις θέσεις τους.

   

Ίδια είναι η εικόνα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, με περιπολικό της Αστυνομίας να παρακολουθεί την κατάσταση. Μέσα, οι πιστοί φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις, παρακολουθούν την εορταστική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου.

Πηγή: newsit.gr