Θεσσ/νίκη: Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της πόλης – Οι κάτοικοι αντιδρούν στο lockdown (pics+video)

Οδομαχίες σημειώνονται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη μεταξύ κατοίκων οι οποίοι έχουν καταστραφεί οικονομικά από το lockdown και των δυνάμεων ασφαλείας.

Μάλιστα έχουν τραυματιστεί δύο γυναίκες και ένας αστυνομικούς, ενώ έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους και πέφτουν και μολότοφ. Στο μεταξύ, η αστυνομία ανέφερε ότι προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, στους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο για να διαμαρτυρηθούν για το lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση, «εξαντλώντας» την αυστηρότητά τους.

Στη προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι διαδηλωτές έριξαν κάδους απορριμμάτων δημιουργώντας οδοφράγματα κοντά στην οδό Μανουσογιαννάκη, όπως και σε διάφορα άλλα σημεία.

Ένταση σημειώθηκε και στην Αψίδα του Γαλερίου στην Καμάρα, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων. Άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία επιχείρησε στο σημείο και κατέσβησε τη φωτιά.

Ζημιές καταγράφθηκαν κατά τη διάρκεια του κυνηγητού με σπασμένα τζάμια στην Τσιμισκή στο ύψος της Εθνικής Άμυνας.


 Στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, συγκεντρωθήκαν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο lockdown το οποίο θα «τελειώσει» οικονομικά την Ελλάδα.

Πρόκειται κυρίως για Έλληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενους που βλέπουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τους καταστρέφουν οικονομικά. 

Στο σημείο επικράτησε ένταση, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στον Λευκό Πύργο και οργώνουν όλο το παραλιακό μέτωπο πραγματοποιώντας συνεχώς ελέγχους και βεβαιώνοντας όπου εντοπίζονται παραβάσεις , με τα πρόστιμα να έχουν διπλασιαστεί.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε διαδικτυακά εδώ και μέρες.

 

Πηγή: pronews.gr