Θεσσαλονίκη: Eλεύθερη η μητέρα του μαθητή που αρνήθηκε το self test (video)

Αναβολή για τις 27 Απριλίου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης με την μητέρα μαθητή στον Εύοσμο, η οποία συνελήφθη επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε self test ο γιος της.

Η 49χρονη οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα μετά την σύλληψή της, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Η ίδια αφέθηκε ελεύθερη σύμφωνα με το thestival.

Κατά την έξοδο της από τα δικαστήρια ομάδα ατόμων που παρέμεναν για να της συμπαρασταθούν την υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, ενώ έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Η 49χρονη ευχαρίστησε όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν στον αγώνα της. “Δεν κάνω τίποτε άλλο, από το να είμαι μάνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ανεβλήθη για την 27η Απριλίου του τρέχοντος έτους κατόπιν αιτήσεως υπερασπίσεως να προσέλθει ο ένας και μοναδικός μάρτυς κατηγορίας προκειμένου να αποσαφηνιστεί η κατηγορία και η πράξη που αποδίδεται στην εντολέα μου», δήλωσε ο Φώτης Μπαμπάνης συνήγορος της 49χρονης μητέρας.

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο μάρτυρας κατηγορίας ο κ. Μπαμπάνης απάντησε ότι είναι προσωπικά δεδομένα και δεν μπορεί να μιλήσει για τη δικογραφία.

Η έξοδος της 49χρονης από το Δικαστικό Μέγαρο

Μπαμπάνης Φώτης δικηγόρος 49 χρονης μητέρας από τον Εύοσμο

Υπενθυμίζεται οτι η μητέρα του μαθητή είχε υποβάλλει μήνυση κατά των εκπαιδευτικών επειδή ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο, χωρίς βεβαίωση self test.

Αστυνομικοί της είχαν περάσει χειροπέδες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασία επειδή είχε αναρτημένο “εμπρηστικό” κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook.

Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Π. Παναγιωτόπουλος είχε παραγγείλει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου.

«Τα self test είναι αναξιόπιστα», μήνυση από τη μητέρα του μαθητή

«Αναξιόπιστα» χαρακτήρισε τα self test η μητέρα του μαθητή που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του 1ου Λυκείου Ευόσμου, όπου φοιτεί ο γιος της, καθώς δεν τον άφησαν να μπει στο μάθημα επειδή δεν είχε κάνει το self test.

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη μετά το περιστατικό και η μητέρα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» υποστήριξε ότι «τα self test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες. «Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες», μετά την άρνηση της διεύθυνσης να του επιτρέψει να παρακολουθήσει το μάθημά του γιατί δεν είχε υποβληθεί σε self test.

Πηγή: dikaiologitika.gr