Θεσσαλονίκη: «Έρχονται συλλήψεις για τον βιασμό 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου» – Ραγδαίες εξελίξεις

Η έρευνα προχωράει στη Θεσσαλονίκη και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ο βιασμός της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Η κοπέλα τονίζει πως δέχεται απειλές και φοβάται για τη ζωή της…

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της, στη Θεσσαλονίκη. Η κοπέλα φέρεται να έχει αναγνωρίσει τουλάχιστον δύο πρόσωπα που πήραν μέρος στην κακοποίησή της, ενώ ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η κοπέλα, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, φοβάται για τη ζωή της και δέχεται απειλές. Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, που την γνωρίζει προσωπικά, τόνισε πως πρόκειται για ένα βασανισμένο παιδί που ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα: «Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε τι άλλο να συμβεί σε κάποιον. Σε κάθε περίπτωση μέσα από το γεγονός αυτό και άλλα περιστατικά που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας.

Οι αποκαλύψεις αυτές είναι το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, αν μπορεί να το πει αυτό κάποιος. Δεν έχω μιλήσει μαζί της, θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Δεν ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή που εμπλέκεται η αστυνομία, ανακριτές και δικηγόροι να επικοινωνήσω μαζί της. Την κοπέλα τη γνώριζα μέσω της μητέρας της που ήταν υπάλληλος του δήμου μας. Τον πατέρα της τον έχασε πριν δύο χρόνια σε τροχαίο και τη μητέρα της πριν κάποιους μήνες από παθολογικά αίτια. Έχει χάσει και το σύντροφό της», είπε ο κ. Ταχματζίδης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης προανήγγειλε συλλήψεις: «Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή και εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία.

Μετά δε γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα της αισθήσεις της. Είναι απίστευτο το θάρρος που έδειξε η κοπέλα. Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Η 24χρονη προσπαθεί να ανασύρει από τη μνήμη της στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στις δύο πρώτες καταθέσεις της στην αστυνομία είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο, ενώ στην τρίτη της κατάθεση στην ανακρίτρια φέρεται πως κατονόμασε και άλλο πρόσωπο. Στον 27χρονο, ο οποίος αρνήθηκε τη πράξη του βιασμού αλλά παραδέχτηκε ότι συνευρέθηκε με τη νεαρή γυναίκα με τη συναίνεση της, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση.

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Η 24χρονη έδωσε δείγμα ούρων, προκειμένου να ερευνηθεί αν της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες. Στην περίπτωση που αυτό επιβεβαιωθεί, θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα ασκηθεί διωξη για βαρύτερη κατηγορία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα τέσσερα αναπάντητα ερωτήματα

Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα, καθώς υπάρχουν ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν τάχιστα:

1) Η κοπέλα ξυπνά μόνη της και γυμνή στο δωμάτιο 602 το οποίο έχει κλεισθεί στο όνομα του κατηγορουμένου. Που ήταν ο 27χρονος όταν ξύπνησε η κοπέλα; Γιατί είχε εξαφανιστεί;

2) Γιατί βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου το κλειδί από το δωμάτιο 510 που είχε κλείσει η κοπέλα γιατί δεν αισθανόταν καλά;

3) Σε ποιον ανήκει το χάπι συγκεκριμένης εταιρείας που αφορά σε στυτική λειτουργία και βρέθηκε στην έρευνα που έγινε στο δωμάτιο που φέρεται να έγινε ο βιασμός;

4) Ποιος έκλεισε το δωμάτιο 401 στο οποίο έγινε το πάρτι; Ήδη έχει σχηματιστεί μία δεύτερη δικογραφία για παραβίαση των μέτρων διάδοσης για τον κορωνοϊό. Ξέρουμε ότι ο διοργανωτής κάλεσε το κορίτσι στο πάρτι αλλά μένει να δουν οι αρχές αν αυτός έκλεισε το δωμάτιο ή κάποιος άλλος. Και είναι η πρώτη φορά που γίνεται πάρτι;

Πηγή: newsit.gr