ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε στην τουριστική έκθεση “VAKANTIEBEURS 2019”

πού πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη Ολλανδίας από 09 έως 13 Ιανουαρίου, με περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ.

Η έκθεση αυτή, αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός  της χρονιάς στην Ολλανδία,

παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς αυτής.

 

Στο περίπτερο της Π.Ι.Ν διαπιστώθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πρόσφατα πραγματοποιηθείσες τουριστικές καμπάνιες της Π.Ι.Ν με την “Google”, το “CNN” και  το “Travel Channel”.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών, εστιάστηκε σε παραλίες, περιπατητικά μονοπάτια αλλά και σε δυνατότητες μετακινήσεων από νησί σε νησί.

Όλες οι πληροφορίες δόθηκαν στα Ολλανδικά, διότι μέσω του Γραφείου ΕΟΤ είχαμε στη διάθεση μας σπουδαστές τουριστικών επαγγελμάτων από την Ολλανδία, κάτι που εντυπωσίασε ιδιαίτερα το κοινό.

Από τις επαφές με Tour Operators και το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, οι προκρατήσεις για τα Ιόνια Νησιά είναι σε άνοδο,  αν και  ο όγκος των ηλεκτρονικών  κρατήσεων τρέχει με έντονα ανοδικούς ρυθμούς, όχι μόνο από τις γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αλλά και μέσω των ιστοσελίδων των επιχειρήσεων.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με δημοσιογράφους έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου,

που αναμένεται πολλοί από αυτούς να επισκεφτούν τα νησιά μας και να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου, αλλά και τις παροχές που προσφέρουν οι επιχειρηματίες της Περιφέρειας μας.

Σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη κ Δημήτρη Χρονόπουλο, ο οποίος μας ενημέρωσε για το πως κινείται η Ολλανδική οικονομία, οι καταναλωτικές τάσεις και λοιπές χρήσιμες πληροφορίες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού & Νησιωτικής πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο και τον Προϊστάμενο Τμήματος Ταμειακής Υπηρεσίας της Π.Ε Κέρκυρας κ. Γιάννη Λέσση.

 

Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ευχαριστούμε την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κ. Ελένη Σκαρβέλη, καθώς και τα στελέχη, όχι μόνο για την στήριξη που προσφέρουν στο έργο την Π.Ι.Ν, αλλά και για τις εύστοχες ενέργειες των, για την αύξηση της ροής των επισκεπτών από τις Χώρες αυτές (Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο), προς την Ελλάδα.