Θετικός ο Σταύρος Σπαθής στα αιτήματα των τρίτεκνων

Είναι επιτακτική η ανάγκη, με ευρεία συναίνεση, να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι σωστές και αναγκαίες πρωτοβουλίες με την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία, ώστε στην Ελλάδα μας επιτέλους να επανέλθη το όραμα, οι βάσιμες ελπίδες για πραγματική ευημερία και με ουσιαστική αισιοδοξία για το μέλλον.Γνωρίζετε ότι η κρίση έχει οδηγήσει μια πολύ μεγάλη μερίδατου Ελληνικού Λαού και μάλιστα των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω στην φτώχεια και τηνεξαθλίωση και μαράζωμα της ψυχής τους. Αναγκαίο και επιτακτικό είναι να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και νομιμότητας και να νιώσουν οι οικογένειες με πολλά παιδιά ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μία Κυβέρνηση θα είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους. Να σταματήσει να θεωρεί τα παιδιά μας τεκμήριο αλλά ΕΥΛΟΓΙΑ του ΘΕΟΥ και βασική μας επιδίωξη, ως χώρα που θέλει να βλέπει και να έχει μέλλον. Μία χώρα που οι θάνατοι να μην είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, όπως συμβαίνει τα τελευταία 7χρόνια, μία χώρα που στις γειτονιές να ακούγονται όλο και περισσότερο φωνές και γέλια των παιδιών και όχι το πένθιμο μοιρολόϊ.
Τα δημογραφικά δεδομένα των τελευταίων ετών για την Χώρα μας είναι τραγικά, οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ο δείκτης γονιμότητας δεν είναι ούτε ένα τέκνο ανά μητέρα. Το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, είναι πλέον βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους μας και τις συνέπειες τις βιώνουμε με τον πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο.
Για πρώτη φορά η νομοθεσία αναγνωρίζει τους τρίτεκνους με τον νόμο 3454/2006, ο οποίος βελτιώθηκε με τον νόμο 4590/2019.
Οι Τρίτεκνες οικογένειες είναι προστατευόμενη ομάδα, χωριστά από τους πολύτεκνους.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, από την ίδρυση του, είναι μέλος στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων ΠΟΤ.
Οι Σύλλογοι Τριτέκνων μαζί με την Ομοσπονδία Τριτέκνων προσπαθούν ώστε να ληφθούν θετικά μέτρα που θα στηρίζουν τις τρίτεκνες οικογένειες.
Mε τον νόμο 4368/2016 δίνεται η δυνατότητα να έχουν και οι τρίτεκνοι, ως χωριστή ειδική κατηγορία, μειωμένα Δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης καθώς και μειωμένο τιμολόγιο νερού.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης μαζί με τον εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΠΟΤ συναντήθηκε με τον κ. Σταύρο Σπαθή, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κεφαλονιάς (ΔΕΥΑΚ), όπου τον ενημέρωσε για τα αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών.
Ο κ. Σπαθής – Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, ήταν θετικός ως προς τα αιτήματα των τριτέκνων, και σύντομα θα ληφθούν θετικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο παρευρέθησαν: κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Γεν. Γραμματέας Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΠΟΤ, η κα Μάνια Γαλακτερού πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, και η κα Χριστίνα Μακροπούλου γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Παρακαλούμε για την δημοσίευση του Δελτίου Τύπου για την ενημέρωση των πολιτών.
Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας