Θλίψη! Αυτός είναι ο 54χρονος ψαράς που έχασε τη ζωή του στην Κεφαλονιά (εικόνα)

Τραγικός θάνατος κατά τη διάρκεια κατάδυσης στη θαλάσσια περιοχή Ληξουρίου Κεφαλλονιάς  του 54χρονου Γιάννη Βεζυρόπουλου, γιου του αείμνηστου βοσκού των Ιμίων Αντώνη Βεζυρόπουλου, σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022,το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kalymnos-news.gr o άτυχος Γιάννης Βεζυρόπουλος, επαγγελματίας δύτης και αλιέας,  βρισκόταν για αλιεία  με το αλιευτικό του σκάφος, στην περιοχή του Γερογόμπου (Ληξούρι) Κεφαλονιάς ,σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022. Πλήρωμα του σκάφους ήταν 22χρονος Καλύμνιος.

Ο Γιάννης έκανε κατάδυση με τη βοήθεια κομπρεσέρ. Κάποια στιγμή ο 22χρονος είδε το σώμα του Γιάννη να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και άμεσα ενημέρωσε τις Λιμενικές αρχές. Μεταφέρθηκε στη στεριά και στη συνέχεια με το ΕΚΑΒ στο ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ όπου δυστυχώς  διαπιστώθηκε και ο θάνατος του . Στο σώμα του δεν φέρει τραύματα.

Τα  ακριβή αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει γνωστά και το Λιμεναρχείο της περιοχής διερευνά την υπόθεση ενώ διετάχθη νεκροψία-νεκροτομή. Επίσης αναμένεται να γίνει και πραγματογνωμοσύνη.

Ο Γιάννης ήταν το 5ο παιδί από τα 6 παιδιά του αείμνηστου Αντώνη Βεζυρόπουλου και της Άννας Καμπουράκη Βεζυροπούλου

Παντρεμένος με τη Μαρία Λυρά με την οποία απέκτησαν ένα εξαιρετικό παιδί τον Αντώνη

Ο Γιαννης ήταν δεινός δύτης και η θάλασσα ήταν η ζωή του.

Να θυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο , την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή στην ακριτική και αγαπημένη του  Ψέριμο, ο πατέρας του Γιάννη, ο 94χρονος Αντώνης Βεζυρόπουλος.

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος  γνωστός στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, ως  ο βοσκός των Ιμίων, για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες

Ο Αντώνης  Βεζυρόπουλος σίγουρα έχει γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελεί  μια εμβληματική μορφή που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα που επιβεβαιώνει την  Ελληνικότητα των 2 νησίδων

Το kalymnos-news.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια το Γιάννη Βεζυρόπουλου