Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του δημοσιογράφου – λογοτέχνη Ντένη Κονταρίνη

Ο Ντένης Κονταρίνης. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δημοσιογράφος και συνάμα λογοτέχνης, Ντένης (Διονύσιος) Κονταρίνης (Dennis Kontarinis) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το απόγευμα της Τετάρτης, 28 Οκτωβρίου 2020 άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η σορός του το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Νοεμβρίου 2020, από τις 3.00 – 7.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Frederick Funeral Home στην διεύθυνση 192-15 Northern Blvd.

Flushing, N.Y. 11358, όπου θα ψαλεί και το τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Ανδρονίκη Κονταρίνη, τα παιδιά Θανάση και Εύη Κονταρίνη, Σπυριδούλα και Γιάννη Τσαντέ, Ευαγγελία και Γεώργιο Λαγό, τη νύφη Μελίσα Κονταρίνη τα εγγόνια Μαρίνα, Αλέκο και Φίλιππο Κονταρίνη, Ζαχαρία (Jack) Κονταρίνη, Τασούλα – Ειρήνη και Pearl Κονταρίνη, Νικολέτα και Στέλιο Τσαντέ, Διονυσία και Βασιλική Λαγού, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ντένης και Ανδρονίκη Κονταρίνη, Σπυριδούλα και Γιάννης Τσαντές, Ευαγγελία και Γεώργιος Λαγός. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

O αείμνηστος γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1930 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Κέρκυρα την οποία λάτρευε και την θεωρούσε ως δεύτερη ιδιαίτερη πατρίδα.

Οι αείμνηστοι γονείς του Ευάγγελος και Σπυριδούλα Κονταρίνη έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά και συγκεκριμένα τους αείμνηστους  Σπύρο, Γιάννη, Διονύσιο και Βιβή και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Στις 28 Απριλίου 1968 ο Ντένης χόρεψε τον χορό του Ησαΐα με την εκλεκτή της καρδιάς του Ανδρονίκη, το γένος Μαντζόρα με την οποία προ δύο ετών γιόρτασε το χρυσό ιωβηλαίο του γάμου τους.

Έναν χρόνο μετά τον γάμο τους έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί τον Ευάγγελο και την ίδια χρονιά ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντένης Κονταρίνης με τα παιδιά του Ευάγγελο, Ευαγγελία και Σπυριδούλα. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Αρχικά διέμειναν στη Νέα Ιερσέη και στη συνέχεια στο Ουάσινγκτον Χάιτς και αργότερα στο Μπρούκλιν, ενώ τις δύο τελευταίες δεκαετίες διέμειναν στο Μπέισαϊντ του Κουίνς.

Ο αείμνηστος είχε τέσσερα παιδιά, τον Θανάση από τον πρώτο του γάμο που διαμένει στην Ελλάδα και άλλα τρία παιδιά από τον γάμο του με την Ανδρονίκη και συγκεκριμένα τον αείμνηστο Ευάγγελο, την Σπυριδούλα και την Ευαγγελία και τα γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Ντένης και η Ανδρονίκη επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους. Ο αείμνηστος Ευάγγελος ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάιρ, η Σπυριδούλα, είναι υποδιευθύντρια δημοσίου σχολείου και η Ευαγγελία είναι δασκάλα.

Και δεν αρκέστηκαν μόνο με την παιδεία των παιδιών, τους, αλλά και των εγγονιών τους και δίδαξαν με την αγάπη τους για τα εγγόνια και τις θυσίες που έκαναν για να τα αναθρέψουν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Αν και δεν είχε την τύχη και το προνόμιο να σπουδάσει, εν τούτοις η φιλομάθειά του και το λογοτεχνικό ταλέντο του Ντένη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόλησή του με την δημοσιογραφία και την λογοτεχνία.

Ο αείμνηστος την δεκαετία του ’90 συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Πρωινή» και τις δύο τελευταίες δεκαετίες με το περιοδικό «Estiator».

Ο Ντένης Κονταρίνης είχε στο ενεργητικό του τέσσερα βιβλία και συγκεκριμένα τα: «Οι άγκυρες», «Οι αντίθετοι», «Τα χρόνια της δόξας» και «Η γειτονιά του κάστρου».

Παράλληλα έχει ασχοληθεί και με την κινηματογραφία ως σκηνοθέτης των ταινιών «Λαός και Κολωνάκι», «Μαλάμω» και «Ένας ήρωας με παντόφλες».

Ο αείμνηστος ήταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής και πρωτεργάτης της ιδρύσεως της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο: Ronald Mcdonald House – Greek Division, 405 East 73rd Street, New York, N.Y. 10021

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Αιωνία του η μνήμη

Πηγή: anamniseis.net