ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ευπατρίδης και αξιολάτρευτος οικογενειάρχης Χρήστος Κοβόρος του Βασιλείου δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Κυριακή,  11 Οκτωβρίου 2020, έχασε την τελευταία και συνάμα άνιση μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 84 ετών έχοντας στο πλευρό του την πολυαγαπημένη σύζυγό του Μαρία, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η σορός του το πρωί της Πέμπτης, 15 Οκτωβρίου 2020, από τις 10.00 π.μ. έως τις 11.30 π.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρκέλλας, στην διεύθυνση 1960 Jones Avenue, Wantagh, N. Y. 11793 και αμέσως μετά στον εν λόγω ναό θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Στην συνέχεια οι συγγενείς και οι φίλοι θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «Greenfield Cemetery» στην διεύθυνση 650 Nassau Rd, Uniondale, New York, United States προκειμένου να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Ο αείμνηστος Χρήστος Κοβόρος με την σύζυγό του Μαρία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του το Μαρία το γένος Κανέρη, τα παιδιά Βασίλειο Κοβόρο και Ελένη το γένος Κορκόβελου, Μιχάλη Κοβόρο και Αναστασία το γένος Γωνιά, Κωνσταντίνο Κοβόρο και Ελένη το γένος Γλύκα, τα εγγόνια Μελπομένη, Χρήστο και Δημήτριο Κοβόρο, Μαρία Κοβόρου και τον αρραβωνιαστικό της Γιώργο Γαλάτουλα, Στέλλα Κοβόρου, Χρήστο και Σόφη Κοβόρου, τα αδέλφια Δέσποινα Κανέρη, Ελευθερία Κοβόρου, Κούλα Κοβόρου, Θεοδώρα Κοβόρου και Μιχάλη Γωνιά, τους κουνιάδους Ειρήνη Γωνιά, Γιάννη Κανέρη, Γεωργία Λίου, Παναγιώτη και Μαριάνθη Κανέρη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Ο Χρήστος Κοβόρος γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1936 στις Τρύπες Χίου όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Βασίλειος και Δεμεστινή Κοβόρου έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και συγκεκριμένα την Μαρία, την Δέσποινα, την Αγνή, τον Χρήστο, τον Θεόδωρο, τον Ελευθέριο και τον Μιχάλη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Χρήστος σε ηλικία δεκατριών ετών μετέβη στην πόλη και εργάστηκε σε φούρνο και αργότερα ακολούθησε το παράδειγμα πολλών συμπατριωτών και εργάστηκε στα καράβια.

Ο Χρήστος Κοβόρος με την σύζυγό του Μαρία και τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

To 1962 o Χρήστος παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, την Μαρία το γένος Κανέρη, τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και έζησαν μονοιασμένοι και αγαπημένοι για 58 συναπτά έτη.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, τον Βασίλειο, τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το 1976 ο Χρήστος και η Μαρία Κοβόρου με τα τρία ανήλικα παιδιά τους ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν στο Λονγκ Αϊλαντ.

Ο αείμνηστος αρχικά εργάστηκε στα εστιατόρια, αλλά ήθελε να κάνει κάτι δικό του. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μπογιατζής και με την πάροδο του χρόνου ίδρυσε την δική του εταιρία κέτερινγκ.

Ο Χρήστος και η Μαρία Κοβόρου με τις εγγονές τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Χρήστος και η Μαρία επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία  των παιδιών τους και τους παρείχαν την δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια.

Ο αείμνηστος ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάντα  του Λονγκ Άϊλαντ και συνάμα ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Τρυπουσίων Χίου Αμερικής «Άγιος Συμεών». Συμμετείχε στις παρελάσεις και προσέφερε την συμβολή του στον αγώνα της ομογένειας για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων. Η ομογένεια και η κοινότητα των Τρυπών Χίου έχουν ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία του.

Μετά την συνταξιοδότησή του μοιραζόταν τον χρόνο μεταξύ Νέας Υόρκης και Χίου, όπου διατηρούσε το δικό του σπίτι και καλλιεργούσε τις ελιές και άλλα οπωρολαχανικά.

Ο Χρήστος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα του, για την γενναιοδωρία, την ευσπλαχνία και την γενναιότητά του.

Οι «Αναμνήσεις»  εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγο, στα παιδιά, στα εγγόνια, στα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα. Αιωνία του η μνήμη.

Ο Χρήστος Κοβόρος με την σύζυγό του Μαρία και τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Χρήστος και η Μαρία Κοβόρου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Πηγή: anamniseis.net

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Υποδομών: Νέα λίστα με οικονομική ενίσχυση σε πληγέντες από τον ΙΑΝΟ (απόφαση)
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Αυτή είναι η ομάδα αίματος με τον μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης