Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του θρυλικού διευθυντή και πρώην προέδρου του 170 Τμήματος της ΑΧΕΠΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Αϊλαντ, στα μέλη και στελέχη του  170ού Τμήματος της ΑΧΕΠΑ, καθώς επίσης στο διδαχτικό προσωπικό και στους μαθητές του 135ου Δημόσιου Σχολείου του Κουίνς (P.S. 135Q The Bellaire School)  ο θάνατος του θρυλικού διευθυντή Γιώργου Χατζόγλου (George Τ. Hadjoglou).

O Γιώργος Θ. Χατζόγλου ηττήθηκε από τον κορωνοϊό το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 σε ηλικία 72 ετών βυθίζοντας σε πένθος την σύζυγό του, τα παιδιά, τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους.

Η κηδεία του θα λάβει χώρα το Σάββατο, 9 Μαϊου 2020 στο κοιμητήριο Greenfield Cemetery στη διεύθυνση 650 Nassau Rd, Uniondale, NY 11553.

Ο Γιώργος Θ. Χατζόγλου ανήκει στην δεύτερη γενιά των ομογενών και κατέχει εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των αφανών ηρώων του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου, που δίδασκε καθημερινά με το φιλότιμο, την σοφία, την ευρυμάθειά του και με το σπάνιο του χαρακτήρα του.

O θρυλικός διευθυντής και πρώην πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ Γιώργος Χατζόγλου (George Τ. Hadjoglou) με τον σύζυγό του Δέσποινα (Denise) το γένοςΛιότης, Liotis. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ήταν ένας από τους άξιους εκπαιδευτικούς της Νέας Υόρκης και τα τελευταία χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας διευθυντής του 135ου Δημόσιου Σχολείου στο Κουίνς Βίλατζ  του Κουίνς (P.S. 135Q The Bellaire School)  και ένα από τα πιο πεφωτισμένα στελέχη της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου.

Ο αείμνηστος, όπως επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Κ. Λάβα, έχει διατελέσει πολλά χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Σχολικής Επιτροπής και προσέφερε την δική του συμβολή στην αναβάθμιση του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με το σχολείο, αλλά προσέφερε τις υπηρεσίες του στο κοινοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης και στα φεστιβάλ της κοινότητα.

Παροιμιώδης ήταν και η προσφορά του στην ΑΧΕΠΑ, την κορυφαία οργάνωση των Ελληναοαμερικανών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του 170 Τμήματος «Κωνταντίνος Κάσσης» της ΑΧΕΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος των επιτρόπων (Board of Governors Chairman).

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1947 στο Κουίνς, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Κωνσταντίνος και Καλλιόπη το γένος Κωνσταντινίδου τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και  με την αγάπη για την ομογένεια και την Ελλάδα.

Μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, αποφοίτησε από το Ελληνικό της Σχολείο και την υπηρέτησε μέχρι και την μετακόμισή τους στο Λονγκ Αϊλαν.

Αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και αφιέρωσε όλη του την ζωή στην παιδεία και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη.

Στις 20 Απριλίου 1969 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την Δέσποινα, κόρη των αειμνήστων Ευσταθίου και Ριγέτας Λιότη (Denise Liotis) στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν, διότι η Δέσποινα είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, την Καλλιόπη, τον Ευστάθιο και την Ριγέτα (Erika), τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους.

Η Καλλιόπη είναι κομμώτρια, ο Ευστάθιος διευθυντής και αρχιμάγειρας εστιατορίου, ενώ η Ριγέτα ακολούθησε τα χνάρια των γονέων της και είναι δασκάλα Λυκείου.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Δέσποινα το γένος Λιότη, τα παιδιά τους Καλλιόπη (Kelly) Donald Haass, Ευστάθιο (Steven) και Tara Hall,  Ριγέτα (Erika) και Mark Palmer , τα εγγόνια Steven (Eυστάθιο) και Michael (Μιχάλη) Haαss, Alexander (Αλέξανδρο), Kennedy (Κωνσταντίνα) και Vance (Ευάγγελο) Palmer.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην κοινότητας του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Αϊλαντ  στην διεύθυνση 110 Cathedral Avenue Hempstead, NY 11550.

Πηγή: https://www.anamniseis.net/