Το μεσημέρι της Δευτέρας

Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από καρδιακό επεισόδιο, ο γνωστός και καταξιωμένος Πατρινός μαέστρος και καθηγητής του μπουζουκιού Θοδωρής Γεωργόπουλος. Η τραγική είδηση σκόρπισε βαθιά θλίψη στην τοπική κοινωνία και ιδίως στον καλλιτεχνικό κόσμο της Πάτρας.

Ο Θ. Γεωργόπουλος, ήταν 58 ετών και δατηρούσε το Κέντρο Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων ”Εν – χορδώ”.

Ποιος ήταν ο Θοδωρής Γεωργόπουλος

Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Γιος του δάσκαλου παραδοσιακής μουσικής Σταύρου Γεωργόπουλου, αναπόφευκτα ασχολήθηκε με την μουσική όπως και όλη η οικογένεια.

Σε ηλικία 10 ετών η πρώτη επαφή του με τη μουσική, δια μέσου της κιθάρας. Η μεγάλη αγάπη ήρθε στο άκουσμα της πενιάς του μπουζουκιού, καθώς στην συνέχεια μυήθηκε στην τεχνοτροπία του οργάνου. Μεγάλη αγάπη του το μπουζούκι, οκτάχορδο στην αρχή, εξάχορδο, τζουράς, μπαγλαμάς, Λαούτο όπου με αγαπημένους φίλους της οικογένειας μουσικούς σε συνευρέσεις λαϊκών μαθημάτων και ανταλλαγής πληροφοριών πάνω σε ακούσματα αμιγώς λαϊκά & παραδοσιακά διαμόρφωσε το δικό του ύφος και στυλ.

Την δεκατία του 80′ άρχισε να ανακτά τις είδη υπάρχουσες μουσικές του γνώσεις και βελτιώνοντας στο ”Ευρώπιο ωδείο” με το γνωστό δάσκαλο μουσικής , Χαράλαμπο Αθανασόπουλο, στη συνέχεια με τον Μάρκο Αλεξίου σε μαθήματα σύγχρονης αρμονίας και λίγο αργότερα στο ωδείο Μότσαρτ με δάσκαλο τον Βίκτωρα Νικολάου, στην συνέχεια κλείνοντας έναν δαιδαλώδη μουσικό κύκλο σπουδών απόκτησε γνώσεις και πτυχία ανωτέρων θεωρητικών όπως: ειδικού αρμονίας, ωδικής, ενορχήστρωσης μπάντας, αντίστιξης, φυγής, σύνθεσης.

Πηγή: thebest.gr

Προηγούμενο άρθροΤα πρώτα εκθέματα μεταφέρονται στο Μουσείο της Σάμης-Δημιουργείται το πλέον σύγχρονο Μουσείο στην Κεφαλονιά (pics)
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΦΟΣΔΑ-Ποιος θα είναι Πρόεδρος & ποιος Αντιπρόεδρος-Ποια θέση παίρνει ο Θεόφιλος-Ποιο νησί έχει την πλειοψηφία (pics)