Τι λέει ο Μετεωρολογικός Σταθμός Φαρακλάτων για “Σοφία” & “Τηλέμαχο”-Ποιους ευχαριαστεί

Από την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου είχαμε ενημερώσει τόσο τις αρχές όσο και το κοινό για την κακοκαιρία με το όνομα «Σοφία» που έπληξε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη το χρονικό διάστημα 3-5 Ιανουαρίου δίνοντας πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά τμήματα ενώ στα λευκά ντύθηκαν και περιοχές σε υψόμετρο από τα 200μ και επάνω κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει μέσα από τις συνεχόμενες αναφορές μας.
Το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο ήταν οι πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα καθώς η μέση θερμοκρασία κυμάνθηκε στους 3,2 και 3,4 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα ενώ μέχρι και σήμερα και οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν σε μονοψήφιες τιμές.
Στη συνέχεια είχαμε αναφέρει ότι η νέα κακοκαιρία με το όνομα «Τηλέμαχος» θα επηρέαζε ελάχιστα τα νησιά μας από πλευράς φαινομένων ενώ την Τρίτη το πρωί ο σταθμός μας κατέγραψε ελάχιστη θερμοκρασία 0,9 βαθμούς Κελσίου με την αίσθηση του κρύου στους -1,7 λόγω του παγερού βορειοανατολικού ανέμου.
Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες να εκδηλωθούν στην περιοχή μας με τους ανέμους να στρέφονται σε νοτιοδυτικούς και σταδιακά να αγγίζουν τα 7-9 μποφόρ μεταφέροντας πιο θερμές αέριες μάζες με συνέπεια η θερμοκρασία να σημειώσει σημαντική άνοδο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ’ Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα καθώς και τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλη Ανδρεάτο για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τα τελευταία χρόνια βοηθώντας και εμείς από την πλευρά μας στην προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στα νησιά μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Από το 2012 που ξεκινήσαμε αυτή την ερασιτεχνική προσπάθεια σκοπός μας ήταν και παραμένει η έγκυρη και με νηφαλιότητα ενημέρωση για τα καιρικά δρώμενα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε με στόχο να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι στις προβλέψεις μας.
Σας ευχαριστούμε

Μ/Σ ΦΑΡΑΚΛΑΤΩΝ