Τι λέει το τοπικό ΤΕΕ για την εκδήλωση για τα σχολικά κτίρια

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης διοργάνωσε το Σάββατο 12 Μαΐου 2018ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Επισκευή και ενίσχυση σχολικών μονάδων Κεφαλονιάς». Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Αλέξανδρος Παντελειός.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτηριακών Υποδομών, Βασίλειος Καραγιάννης, παρουσίασε τις μελέτες του 4ου Δημοτικού, 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και του Νηπιαγωγείου Λακήθρας.

Στο δεύτερο μέρος, που ακολούθησε το απόγευμα της ίδια ημέρας, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Ληξούρι, ο κύριος Καραγιάννης παρουσίασε τις μελέτες του Γυμνασίου – Λυκείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου. Σχετικά με το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης, η επισκευή του οποίου χρηματοδοτείται από τη δωρεά Δούρου, δήλωσε ότι η μελέτη είναι έτοιμη και δεσμεύτηκε ότι τα τεύχη δημοπράτησης πρόκειται να παραδοθούν άμεσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ώστε το έργο να δημοπρατηθεί.

Οι μελέτες περιλαμβάνουν επισκευή και ενίσχυση των φερόντων οργανισμών των κτιρίων, καθώς και οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις έως την αποπεράτωση των κτιρίων. Ο κύριος Καραγιάννης δεσμεύτηκε για όλες τις μελέτες ότι θα δημοπρατηθούν εντός του επόμενου μήνα και ότι έως το τέλος του έτους (2018) θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάθεσης.

Μετά από κάθε μια παρουσίαση,  ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των διδασκόντων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της ΕΛΜΕ. Τοποθετήθηκαν η βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κατσιβέλης και Σοφία Γαρμπή, καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, Δημήτρης Μαρκάτος.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο, ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας συνεπικουρώντας το έργο των αρμοδίων, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ασφαλή σχολεία για τα παιδιά της Κεφαλονιάς. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητήσαμε τις μελέτες ώστε να γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία των ενισχύσεων που πραγματοποιούνται στα σχολεία και να έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε όποτε κριθεί σκόπιμο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης