Τι προβλέπει για τον καιρό του Πάσχα ο Τάσος Αρνιακός

Μία πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό του Πάσχα έκανε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε για νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά σήμερα Δευτέρα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ από τα βόρεια.

Την Τρίτη συνεχίζεται η κακοκαιρία με ηπιότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά ενώ από την Τετάρτη και μετά τα φαινόμενα δεν θα εκλείψουν τελείως αλλά θα περιοριστούν σε ένταση και έκταση.

Ο Τάσος Αρνιακός τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι την Κυριακή των Βαΐων θα συνεχιστεί αυτή η αστάθεια του καιρού, τονίζοντας ωστόσο ότι όπως όλα δείχνουν, το Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά καλός.

Την Μεγάλη Βδομάδα φαίνεται ότι περιορίζεται αρκετά η αστάθεια του καιρού και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Δευτέρα η θερμοκρασία αρχίζει σιγά σιγά και ανεβαίνει, περίπου ένα βαθμό κάθε μέρα. Σύμφωνα πάντα με τον γνωστό μετεωρολόγο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο έκτακτο και ισχυρό φαινόμενο αλλά ούτε και κρύο το Πάσχα.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι από το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων θα είναι σε θέση να έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα και να πει με μεγάλες λεπτομέρειες τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr