Tην Πέμπτη η νεκρώσιμη ακολουθία για την Κεφαλονίτισσα Γερασιμούλα Κούρτη-Διατηρούσε σπίτι στα Χελμάτα και ερχόταν τα καλοκαίρια

Η ανακοίνωση της οικογένειας στο Instagram

Nέα Υόρκη. Την επιθυμία της μεταστάσης Γερασιμούλας – Μεμας-Κουρτη να μην σταλούν λουλούδια, αλλά να δοθούν οι δωρεές στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου ΜSK γνωστοποίησαν τα παιδιά της μέσω του instagram, και παράλληλα, ανακοίνωσαν τις  πληροφορίες σχετικά με την νεκρώσιμη ακολουθία και τις λεπτομέρειες για την ταφή της.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στις 9:45, το πρωί. Η διεύθυνση του ναού είναι: 1400 Cedar Swamp Road, Brookville, NY 11545.

Οπως είναι γνωστό λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊο οι θέσεις εντός του ναού είναι περιορισμένες και θεωρείται απαραίτητη η χρήση μάσκας , ενώ στο νεκροταφείο θα επιτραπεί η παρουσία μόνο στους πολύ στενούς συγγενείς.

Η Γερασιμούλα (Μέμα) Κούρτη. Φωτογραφία: ETA PRESS

Ωστόσο θα υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσουν και οι φίλοι την ακολουθία μέσω της εφαρμογής Ζοοm. Τα στοιχεία για την σύνδεση θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Όπως ανέφεραν χθες οι  “Αναμνήσεις” η Γερασιμούλα Κούρτη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο “Μεμόριαλ Σλόαν Κέττερινγκ” το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου, 2020, μετά από μια σκληρή και επίπονη μάχη, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους και τους συγγενείς στην Αμερική και στην Ελλάδα. Εκεί, στο χωριό Χελμάτα της Κεφαλλονιάς, διατηρούσε δικό της σπίτι, στο οποίο διέμενε με την οικογένεια της τα καλοκαίρια.

Οι πληροφορίες για την κατάθεση δωρεών στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Μεμόριαλ έχουν ως εξής: MSK Kids. Mskcc.convio.net/goto/MemaKourtis.

Όλη η οικογένεια. Παιδιά και εγγόνια με την Μεμα και το Νίκο Κούρτη.

Πηγή: anamniseis.net