To 1o ΕΠΑΛ από το Ληξούρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Είκοσι μαθήτριες και μαθητές από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ληξουρίου της Κεφαλλονιάς, από την Α΄ και τη Γ΄ τάξη, με τη συνοδεία 3 καθηγητών τους, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2019. Οι μαθητές επισκέπτονται την περιοχή μας, με έδρα τα Κρέστενα όπου φιλοξενούνται σε Μαθητική Εστία και ήρθαν στην Καλαμάτα για να συναντήσουν το Δήμαρχο, να δουν από κοντά το Δημαρχείο της και να ενημερωθούν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, δεδομένης και της τεχνικής κατεύθυνσης που ακολουθούν.

Ο Π. Νίκας καλωσόρισε τα παιδιά και τους συνοδούς τους, τους έδωσε γενικές πληροφορίες για την Καλαμάτα, την πρόοδό της μέσα στην κρίση και τις προοπτικές της, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο παλιό Νοσοκομείο και τη μετασκευή του σε νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου. Τόνισε δε ότι το νέο Δημαρχείο ψύχεται και θερμαίνεται με τη βοήθεια της γεωθερμίας, πρωτοπορεί σε ηλεκτρονικά συστήματα και παρέχει κάθε ευκολία στους εργαζομένους, ώστε να εργάζονται σε καλό περιβάλλον και να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Τους μαθητές και τους καθηγητές τους ενημέρωσαν, επίσης, τα στελέχη του Δήμου Κώστας Παπουτσής, πολιτικός μηχανικός, Θεοφύλακτος Κουφοσωτήρης, ηλεκτρολόγος μηχανικός και Βασίλης Διονυσόπουλος, μηχανικός πληροφορικής, για τις καινοτομίες που ενσωματώνει το νέο Δημαρχείο και τις αρχές που τις διέπουν.

Ο Δήμαρχος προσέφερε στους επισκέπτες βιβλίο των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχείων Νομού Μεσσηνίας για την Καλαμάτα κατά την περίοδο από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού, καθώς και τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Καλαμάτας, ενώ έλαβε ως δώρο βιβλίο για την Κεφαλλονιά πριν το μεγάλο σεισμό του 1953.

DSCN3535_Medium.JPGDSCN3637_Medium.JPGDSCN3639_Medium.JPGDSCN3640_Medium.JPGDSCN3641_Medium.JPG

Πηγή: Δήμος Καλαμάτας