Το νέο «όπλο» της Πισπιρίγκου – Πώς μπορεί να μην καταδικαστεί ακόμα και αν κατηγορηθεί για 3 δολοφονίες

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο

Το πόρισμα των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και έχουν ήδη γίνει γνωστά τα κυριότερα στοιχεία από τις ειδικές εξετάσεις που επαναλήφθηκαν μία προς μία και ανέδειξαν ως αιτία θανάτου την ασφυξία!

Πρόκειται για όλα τα σημαντικά σημεία της έκθεσης των ιατροδικαστών που βοηθάει τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές στη λύση του γρίφου στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Πλέον οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Τζωρτζίνα, η Μαλένα και η Ιριδα δολοφονήθηκαν. Τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα;

Η δικογραφία, το πόρισμα και όλες οι καταθέσεις που έχουν δοθεί θα πάνε στα χέρια των εισαγγελέων που εποπτεύουν την εν λόγω έρευνα. Αυτοί είναι που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα εκείνα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.

Είναι βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.

Σε περίπτωση που η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορηθεί για τη δολοφονία της Μαλένας και της Ιριδας έχει ένα ισχυρό «όπλο» στα χέρια της και μπορεί να τη… γλιτώσει στο δικαστήριο για την Μαλένα και την Ιριδα που έχουν ήδη δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις από Τσάκωνα – Τσιόλα+. «Παρά το ότι η ιατροδικαστική κοινότητα το θεωρεί αδιαμφισβήτητο, υπάρχει περίπτωση να δούμε δίκη εμπειρογνωμόνων, αφού η υπεράσπιση θα προσβάλλει τα πορίσματα. Έχει ένα πολύ δυνατό όπλο που αφορά στα πορίσματα των προηγούμενων ιατροδικαστών» είπε στον ΑΝΤ1 σχετικά ο Γιάννης Μαρακάκης.

Εξήγησε ότι «είναι πολύ λογικό και οι δικαστές να ακολουθήσουν την πορεία της λογικής. Θα βρεθούμε προ εξελίξεων γιατί το πόρισμα θα επαναφέρει για επαναξιολόγηση όλα όσα έχουν καταθέσει οι γονείς και επί τη βάση των καταθέσεών τους θα ασκηθούν».

Ο κ. Μαρακάκης στάθηκε στο ενδεχόμενο επίρριψης των ευθυνών σε άλλα άτομα, πέραν των γονέων, σημειώνοντας: «να μην φανεί ότι το έγκλημα το έκανε η Τζωρτζίνα, η οποία ήταν κοντά στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας».

Πηγή: instanews.gr