Η εισαγγελική πρόταση που σας παρουσιάζει το Newpost περιγράφει μέσα σε 65 σελίδες τα γεγονότα όπως προκύπτουν μέσα από καταθέσεις.

Η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού από την Γεωργία Μπίκα την Πρωτοχρονιά στη σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα χέρια του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδώσει βούλευμα για την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου σε δίκη.

Η εισαγγελική πρόταση που σας παρουσιάζει το Newpost περιγράφει μέσα σε 65 σελίδες τα γεγονότα όπως προκύπτουν μέσα από καταθέσεις.

Η εισαγγελέας καταλήγει ότι δεν υπάρχει βιασμός και ζητά να μην παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος σε δίκη.

Από την πλευρά της η Γεωργία Μπίκα απαντά με υπόμνημα που θα καταθέσει αντικρούοντας πολλά στοιχεία.

Η εισαγγελέας στην πρότασή της μεταξύ άλλων αναφέρει για τη στιγμή που η Γεωργία Μπίκα ξύπνησε στο δωμάτιο 602 το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

«Περί ώρα 10:40 η εγκαλούσα ξύπνησε. Για δικούς της ωστόσο προσωπικούς λόγους που από τα στοιχεία της δικογραφίας δύναται να υποτεθούν αλλά δεν προκύπτουν ευθέως τούτη έπλασε μία ιστορία με ηρωίδα-θύμα την ίδια διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνο. Και μπορεί μεν οι προσωπικοί λόγοι που την οδήγησαν στην ύφανση αυτής της ιστορίας  να μην προέκυψαν επαρκώς πλην  όμως από την επισταμένη μελέτη όλων των αποδεικτικών στοιχείων προέκυψε περίτρανα  και πέραν πάσης αμφιβολίας  ότι τα όσα κατέθεσε σχετικά με τον υποτιθέμενο σε βάρος βιασμό της αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη»

Η Γεωργία Μπίκα έδωσε συνολικά τέσσερις καταθέσεις (δυο στην αστυνομία και δύο στην ανακρίτρια). Σε μία από αυτές στην ανακρίτρια – ισχυρίστηκε.

«Αυτό που θυμάμαι είναι να θέλω να βρω το δωμάτιό μου αυτοί να μου λένε μπες στη σουίτα είναι πιο μεγάλη και μετά απλά αμυδρά μου έρχονται εικόνες από την πράξη. Θυμάμαι ότι το έκαναν και σαν χιούμορ άσε το δικό σου δωμάτιο και έλα στο δικό μας. Εγώ θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να απωθήσω αυτή την κατάσταση να βοηθήσω τον εαυτό μου. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι άνοιξαν ένα δωμάτιο, δεν ήταν η σουίτα του πάρτι, ήταν αυτά τα τρία άτομα μαζί και άνοιξαν ένα δωμάτιο. Δεν έχω καμία τέτοια εικόνα (ότι επέστρεψε στο πάρτι στη σουίτα μετά την αρχική της αποχώρηση) και επειδή το μόνο που ήθελα ήταν να πάω στο δωμάτιό μου δεν θυμάμαι να επιστρέφω στο πάρτι. Δεν θυμάμαι να πήγα στη σουίτα του πάρτι ξανά, δεν έχω τέτοια εικόνα. Όταν είπα ότι δεν θυμάμαι αν  πήγα με τη θέλησή μου εννοούσα ότι δεν υπήρχε συναίνεση να κοιμηθώ στο δικό τους δωμάτιο …ήταν τρία άτομα και υπήρχε διάλογος μεταξύ τους .Δεν υπήρχε καθαρό μυαλό όταν είπα στο τμήμα ότι ήταν δύο άτομα .Όσο περνάν οι μέρες θυμάμαι περισσότερα  και θέλω να τα πω για να βοηθήσω και μένα.»

Η 24χρονη αναφέρει ότι από ένα σημείο και μετά σβήνουν όλα και αναφέρει χαρακτηριστικά «Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου  να είμαι ξαπλωμένη  σε μία κατάσταση που δεν ήθελα αλλά δεν μπορούσα να αποτρέψω ήθελα να δώσει μία ώθησητο κορμί μου να σταματήσει αυτό καταλάβαινα ότι ήταν κάτι κακό αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω με τη  δύναμή μου» ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής της υποστηρίζει:

«Έχω ακούσει ότι σε αυτά τα πάρτι παίρνουν διάφορες ουσίες και φοβάμαι πάρα πολύ μήπως μου έχουν ρίξει κάτι και όταν έφτασα στο πάρτι στο ξενοδοχείο και αυτό με ανησυχεί. Αρχικά εκεί ήπια δύο ποτήρια σαμπάνια και μετά κάποιος μου έφερε και ένα ποτό που δεν είχα ξαναπιεί μου είπαν ότι είναι βότκα με redbull. Δεν ξέρω και να είχα λιποθυμήσει στην κατάσταση που ένιωσα τόσο αδύναμη, δεν ξέρω».

Στην εισαγγελική πρόταση για τη χορήγηση ύποπτης ουσίας στην καταγγέλλουσα αναφέρεται:

«Η εγκαλούσα καταβάλει αγωνιώδη προσπάθεια να καταστήσει πιστευτό τον ισχυρισμό περί λήψης ναρκωτικής ή ψυχότροπης ουσίας που την οδήγησε σε απώλεια μνήμης δίχως να αντιλαμβάνεται τις αμέτρητες αντιφάσεις και αναλήθειες που χαρακτηρίζουν τις απαντήσεις της.»

Η εισαγγελέας προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να παύσει η κατηγορία εναντίον του 27χρονου κατηγορούμενου, να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα και της απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας με την εγκαλούσα και να επιβληθούν στην Γεωργία Μπίκα τα δικαστικά έξοδα καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η έγκλησή της είναι εντελώς ψευδής και έγινε με δόλο.

Η Γεωργία Μπίκα επιμένει ότι έπεσε θύμα βιασμού ενώ έχει μηνύσει και 6 μάρτυρες της υπόθεσης για ψευδείς καταθέσεις. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και νέα στοιχεία στην υπόθεση ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα πάρει την τελική απόφαση για την δικαστική έκβαση αυτής της υπόθεσης

Πηγή: newpost.gr

Προηγούμενο άρθροΚΤΕΛ Κεφαλονιάς: Αλλαγές σε δρομολόγια για Αθήνα-Πάτρα-Δείτε σε ποια
Επόμενο άρθροΤουρισμός: “Οι Φωστήρες και οι Πανηγυριτζίδες μας, της πλάκας…”