Το πρώτα λόγια του αστυνομικού που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη: «Είμαι καλά – Θα αντέξω»

Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο αστυνομικός

Σοκαριστικές εικόνες από τα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, τα οποία σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. 

Όπως έχει γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια της άγριας σύγκρουσης τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός, όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων. Όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ο αστυνομικός είχε τις αισθήσεις του, αλλά αιμορραγούσε αρκετά, με τους συναδέλφους του να τον περικυκλώνουν, περιμένοντας το ασθενοφόρο που τον μετέφερε άμεσα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υγεία του 27χρονου τραυματία αστυνομικού από τις Σέρρες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο ενώ η αξονική ήταν καθαρή. Μάλιστα κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο είπε στον γ.γ. ειδικών φρουρών κ. Σ. Μαυροειδάκο και τον πρόεδρο σωματείου ειδικών φρουρών κ. Β. Ντούμα που τον επισκέφτηκαν πως «μη φοβάστε, θα αντέξω».

Ο νεαρός αστυνομικός που χτυπήθηκε στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του από τους διαδηλωτές είπε στους συναδέλφους του ότι «είμαι καλά, θα αντέξω».  Ο 24χρονος είπε στους συναδέλφους του ότι «προσπάθησα να σώσω το όπλο μου».

Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Γρηγόρης Ευαγγέλου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα επεισόδια της Τρίτης.

Όπως είπε, τα τραύματα του 24χρονου αστυνομικού είναι αρκετά σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες αστυνομικοί είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Οπως φαίνεται σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι κουκουλοφόροι επί 2,5 περίπου λεπτά χτυπούσαν δίχως έλεος τον αστυνομικό και χάρη στην επέμβαση των ΜΑΤ διαλύθηκε το πλήθος από πάνω του. Ολο το χρονικό της επίθεσης στο παρακάτω βίντεο από το 2:25 ως το 4:55:

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη τραυματίστηκαν, πιο ελαφριά από τον 27χρονο, άλλοι 4 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ. ο 27χρονος αστυνομικός συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν.

Πηγή: pronews.gr