Το πρώτο δρομολόγιο για το ανανεωμένο “Kεφαλονιά” με τα χρώματα της Levante Ferries

Το παρθενικό του δρομολόγιο με τα χρώματα της «Levante Ferries» από το λιμάνι της Ζακύνθου προς την Κυλλήνη ξεκινά σήμερα το πλοίο «Κεφαλονιά», σηματοδοτώντας έτσι και την ενίσχυση της γραμμής με ένα ακόμη πλοίο για να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες αυτής της περιόδου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε-, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιάννης Πυλαρινός σημείωσε πως η ζήτηση είναι αυξημένη και πως το νέο πλοίο της εταιρείας αισιοδοξεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών για σύγχρονες και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Θυμίζουμε πως η πώληση του πλοίου στην Levante Ferries, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στα ακτοπλοϊκά δρώμενα του Ιονίου, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και το διάστημα που μεσολάβησε, το «Κεφαλονιά» ανανεώθηκε ως προς τον μηχανολογικό του εξοπλισμό και βάφτηκε με τα χρώματα της εταιρείας .

Ο κ. Πυλαρινός, ανακοίνωσε πως το πλοίο μετά από πολύμηνη παραμονή στο Πέραμα ξεκινά το πρώτο του δρομολόγιο στις 8.00 σήμερα το πρωί από Ζάκυνθο και στις 11.00 από Κυλλήνη ενώ θα ενταχθεί στο αυξημένο λόγω των εορτών του Πάσχα, πρόγραμμα των ημερών. Μετά το ένα επιπλέον σημερινό δρομολόγιο, τη Μεγάλη Τετάρτη τα δρομολόγια θα είναι 6, και την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή συνολικά 8.

«Η κίνηση είναι ικανοποιητική και υπάρχει ζήτηση ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Οι τιμές μας στα εισιτήρια είναι οι ίδιες και θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο με σταθερότητα και σεβασμό στον πελάτη» ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κάνοντας γνωστό πως τα δύο πλοία θα εξυπηρετούν το νησί και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ενώ η μεγάλη χωρητικότητα επιτρέπει να εξυπηρετείται μεγαλύτερος αριθμός επιβατών αλλά και οχημάτων. Ο κ. Πυλαρινός παρατήρησε πως το νέο πλοίο, θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο από και προς Κυλλήνη σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ εκτός από τον μηχανολογικό εξοπλισμό και την αλλαγή στο χρώμα, μια πρώτη ανανέωση έχει γίνει και στους εσωτερικούς χώρους.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο λιμάνι εξαιτίας του σεισμού, υπογραμμίζοντας πως αναπόφευκτα ο χώρος για την εξυπηρέτηση των επιβατών, των λεωφορείων και των υπόλοιπων οχημάτων έχει περιοριστεί.

Η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 20 λεπτά.

«Υπάρχει πολύ λίγος χώρος για την επιβίβαση και την αποβίβαση με αποτέλεσμα να υπάρχει μποτιλιάρισμα προς την έξοδο. Όταν υπάρχει μεγάλη κίνηση, δυστυχώς δεν αποφύγουμε τις καθυστερήσεις» σημείωσε, τονίζοντας πως το πλήρωμα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ενώ υπάρχει μεγάλη βοήθεια και από το λιμενικό.

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως λόγω της κατάστασης υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο προς το παρόν. Ζητάμε μια μικρή κατανόηση και υπομονή από το επιβατικό κοινό» υπογράμμισε.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου:

Πηγή φωτογραφιών: levanteferries και kefaloniapress

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr