Το Seabourn Odyssey και πάλι στη Σάμη!

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα κατέπλευσε πριν από λίγο αρόδο της Σάμης το κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Odyssey» προερχόμενο και πάλι από την Κέρκυρα. Οι επιβάτες του έχουν αρχίσει ήδη να κατεβαίνουν στο λιμάνι μας με λάντζες, ακολουθώντας προφανώς ο καθένας το πρόγραμμα της επιλογής του.

Από έναν πρόχειρο έλεγχο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Seabourn, το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να δέσει στο Αργοστόλι. Ωστόσο επιλέχθηκε το λιμάνι μας, στο οποίο και θα παραμείνει μέχρι τις 5 το απόγευμα όταν και θα αναχωρήσει για το Γύθειο. Μάλιστα η εταιρεία που διαχειρίζεται το κρουαζιερόπλοιο έχει προγραμματίσει για το 2020 συνολικά 4 αφίξεις στη Σάμη, αποδεικνύοντας τις μεγάλες προοπτικές που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός στην περιοχή μας. Όπως άλλωστε επισημάναμε και στις 3 Ιουλίου που το πλοίο μας είχε προτιμήσει και πάλι, ένας σημαντικός αριθμός επιβατών των κρουαζιερόπλοιων που δένουν στο Αργοστόλι έχουν ως προορισμό τους την περιοχή μας και τα αξιοθέατά της.

Ευκαιρίας δοθείσης, επισημαίνουμε εκ νέου την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τις ομορφιές που η φύση μας έχει χαρίσει, αλλά και την ιδιαίτερα πλεονεκτική γεωγραφική μας θέση της Σάμης και να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στον τουρισμό κρουαζιέρας ως λιμάνι σταθμός. Αυτό βέβαια απαιτεί συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια από τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους με τον κλάδο του τουρισμού. Νομίζουμε όμως ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε, καθώς τα οφέλη για την περιοχή μας θα είναι πολλαπλά.

Πηγή: poulatakefalonias