Τον εκτέλεσε από τα 10 μέτρα! Η κηδεία του 18χρονου και οι απειλές για βεντέτα μετά την αιματηρή ληστεία (Βίντεο)

Η Μεσσηνία εξακολουθεί να θυμίζει καζάνι που βράζει. Τελευταίο αντίο στον 18χρονο που έπεσε νεκρός. Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής. Τσιγγάνοι της περιοχής απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους…

Τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα (06-10-2020) εισαγγελέας και ανακριτής, προκειμένου να βρεθούν ενώπιόν τους οι τρεις πρωταγωνιστές της αιματηρής τραγωδίας στην Πιπερίτσα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η διαδικασία, τόσο για τον 63χρονο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση όσο και για τους δύο ανήλικους 17χρονους με την κατηγορία της ληστείας, συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ τελικά ζήτησαν  προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 18χρονο θύμα δέχθηκε πυροβολισμό στη δεξιά πλευρά με κυνηγετικό όπλο που έπληξε ζωτικά όργανα της θωρακικής και κοιλιακής χώρας και ο οποίος ήταν μοιραίος. Η απόσταση βολής από τη διασπορά των βολίδων εκτιμήθηκε περίπου στα 10 μέτρα.

Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκδορές έχουν εντοπισθεί και στο σώμα του 63χρονου, κάτι που επιβεβαιώνει την εκδοχή του περί συμπλοκής του με τους τρεις νεαρούς, όταν τους εντόπισε στο σπίτι του να κλέβουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία πλέον που έχουν συλλεχθεί από την Αστυνομία, ο 63χρονος περίπου στη μία μετά το μεσημέρι της Δευτέρας βρισκόταν στο ισόγειο, όταν άκουσε θόρυβο από τον όροφο του σπιτιού, όπου βρίσκεται το υπνοδωμάτιο.

Ανεβαίνοντας βρέθηκε μπροστά στον 18χρονο Ρομά και σε δύο 17χρόνους ομοφύλους του, οι οποίοι ερευνούσαν τους χώρους και προσπαθούσαν ήδη να αρπάξουν κάποια τιμαλφή. Ο 63χρονος ήρθε στα χέρια μαζί τους και πάνω στην πάλη ένας από τους δράστες της κλοπής, ασκώντας βία, τον έσπρωξε και τον πέταξε κάτω.

Οι τρεις νεαροί τράπηκαν σε φυγή, βγαίνοντας γρήγορα από το σπίτι, όμως ο 63χρονος άρπαξε την καραμπίνα και πυροβόλησε δύο με τρεις φορές. Δυστυχώς, ο ένας πυροβολισμός βρήκε τον 18χρονο στη δεξιά πλευρά, ενώ οι δύο 17χρονοι δεν τραυματίστηκαν.

Οι τελευταίοι πήραν αιμόφυρτο τον 18χρονο, τον έβαλαν πάνω σε ένα λευκό αγροτικό, με το οποίο είχαν φτάσει στην περιοχή και τον πήγαν στο νοσοκομείο, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αμέσως μετά εμφανίσθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Η κηδεία του θύματος

Η κηδεία του 18χρονου θα γίνει το πρωί στο νεκροταφείο της Μεσσήνης. Χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η σορός του 18χρονου έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, όπου παρέμεναν από την πρώτη ημέρα δεκάδες ομόφυλοί του και από όπου αναμένεται σήμερα να ξεκινήσουν με πομπή για τον τόπο της κηδείας

Ανησυχία στους κατοίκους της Μεσσήνης

Όπως είναι αναμενόμενο, όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της Μεσσήνης, ιδιαίτερα σε όσους μένουν κοντά στην οικία του 18χρονου, αλλά και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής, ειδικά της Πιπερίτσας.

Οι συστάσεις απ’ την Αστυνομία στους κατοίκους των περιοχών αυτών είναι να είναι προσεκτικοί αυτές τις ημέρες, ενώ έντονη είναι και η παρουσία της εκεί. Στο μικρό χωριό της Πιπερίτσας οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούν με καλά λόγια για τον 63χρονο και ότι ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν, πρόσφατα είχε περάσει σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και βρισκόταν στο χωριό για ανάρρωση. Παράλληλα, τόσο οι κάτοικοι του χωριού όσο και των γειτονικών τονίζουν ότι δεν υπάρχει σπίτι ή περιουσία που τα τελευταία χρόνια να μην έχει πέσει «θύμα» κλοπής ή ληστείας…