Τον πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο γιορτάζει η Κεφαλονιά. Χρόνια πολλά ! (εικόνες-βίντεο)

Λαοθάλασσα πιστών στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά. Με θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια γιορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο η Κεφαλονιά.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, χιλιάδες πιστοί τίμησαν τον εορτασμό της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, είχε συγκεντρωθεί από νωρίς πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστάτησαν, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος,  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος , ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος, ο επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος  και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου με τη συμμετοχή ιερέων από όλο το νησί.

Την λιτανεία συνόδευσε η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» και πλήθος κόσμου.Το παρών έδωσαν σύσσωμες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr