Τοποθετείται διαχωριστικό προστασίας στα ταξί

Το μέτρο είναι προαιρετικό και προσωρινό, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη

Ταξί με διαχωριστικό των δύο μπροστινών θέσεων θα μπορούν να κυκλοφορούν στο εξής και στην Ελλάδα ύστερα από τη σχετική απόφαση, την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μπορεί το αίτημα των αυτοκινητιστών ταξί για μεταφορά και δεύτερου ατόμου (πλην του οδηγού) να μην έχει ικανοποιηθεί, ωστόσο το υπουργείο άναψε το πράσινο φως ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν τα διαχωριστικά που ζητούσαν οι επαγγελματίες του κλάδου στην καμπίνα για λόγους προστασίας από τον κορονοιό.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω απόφαση ορίζεται η δυνατότητα τοποθέτησης διαχωριστικού, σε προαιρετική και προσωρινή βάση, σε Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα για την προστασία επιβατών και οδηγού έναντι του COVID-19 (κορονοϊού).

Το διαχωριστικό θα τοποθετείται κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο και δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα των επιβαινόντων.

Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. Οχήματος, – όπως επισημαίνεται – η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι και την περίοδο της σταδιακής άρσης των μέτρων που διανύουμε στα ταξί μπορεί να επιβαίνει μόνον ένας επιβάτης (πλην του οδηγού) εξαιρουμένων των περιπτώσεων συνοδεία ανήλικων τέκνων ή ατόμων για ιατρικούς λόγους, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Πηγή: ethnos.gr