Τουρκία: Προσωρινά ελεύθεροι ο αστυνομικός και η σύντροφος του που συνελήφθησαν

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία -που μεταδίδει το evrosonline.gr- ο αστυνομικός και η κοπέλα του που συνελήφθησαν χθες στην Ανδριανούπολη αφέθηkαν ελεύθεροι και θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

O 41χρονος αστυνομικός είχε πάει χθες (05.12.2021) από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με τη σύντροφο του. Σήμερα όμως έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, και ισχυρίζονται από την τουρκική πλευρά ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που ήταν μαζί του, η οποία είναι από τις Φέρες.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, οι τουρκικές αρχές τηλεφώνησαν σε συγγενή του αστυνομικού και στο Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη ενημερώνοντας για τη σύλληψη του 41χρονου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές”.

Τι μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο 41χρονος αστυνομικός “πήγε με το αυτοκίνητο του στην Αδριανόπουλη με την κοπέλα του για τουρισμό και συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία ότι εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη με το GPS του ανοιχτό”.

“Ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Doyran”, απέναντι από την Παλαιά Σαγήνη, στην τουρκική πλευρά του Έβρου. “Ο (…) και η κοπέλα του, που συνελήφθησαν από την τουρκική χωροφυλακή, οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν. Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία του Κεσάν, ερευνήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη”, υποστηρίζουν.

Πηγή: newsit.gr