Τραγέλαφος με το Πατρινό Καρναβάλι: Θα γίνει διαδικτυακά – Στα σαλόνια τους θα παρελάσουν οι καρναβαλιστές

Μιζέρια οικονομική και ψυχολογική επικρατεί σήμερα στην Πάτρα, καθώς η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τους εορτασμούς του καρναβαλιού, του οποίου η έναρξη αλλά και η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με τους καρναβαλιστές να παρελαύνουν μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Mε μία μίζερη τελετή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών σηματοδοτώντας την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου.

Μάλιστα οι πρωτοβουλίες του δήμου Πάτρας κάνουν χειρότερη την κατάσταση, καθώς ενώ η πόλη θυμίζει πόλη φάντασμα λόγω της αποχώρησης χιλιάδων φοιτητών παίζουν από το πρωί του Σαββάτου με τα μεγάφωνα καρναβαλικά τραγούδια και την πομπή του μουσικού άρματος και του τελάλη, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα.. θρίλερ.

Μάλιστα στους άδειους δρόμους το Μουσικό Άρμα με τους δυο τελάληδες, τρεις ξυλοπόδαρους ακολούθησαν τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Πατρών, στην είσοδο του οποίου η Δημοτική Μουσική παιάνιζε αποκριάτικους ρυθμούς και καρναβαλικά τραγούδια.

Η απαγόρευση του καρναβαλιού σε συνδυασμό με την αποχώρηση των φοιτητών έχει δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στην Πάτρα, με πολλούς πατρινούς επιχειρηματίες αλλά και απλούς πολίτες που νοίκιαζαν σπίτια σε φοιτητές να έχουν φτάσει όριά τους.

Διαδικτυακά οι εκδηλώσεις

Το Πατρινό Καρναβάλι 2021 ουσιαστικά άρχισε, ενώ λίγες ώρες μας χωρίζουν και από την τυπική, επίσημη έναρξή του που θα κηρύξει ο Δήμαρχος Πατρέων στο πλαίσιο της… διαδικτυακής τελετής έναρξης.

Η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι, τηλεοπτικά και διαδικτυακά και από τις σελίδες και το κανάλι του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωση.

Πηγή: pronews.gr