Τραγωδία: Άλλα τρία παιδάκια νεκρά από το ναυάγιο- Εξι ανήλικα και μία νεαρή γυναίκα μέχρι στιγμής τα θύματα

Νωρίτερα ανασύρθηκαν νεκρά άλλα τρία παιδιά και μια γυναίκα από το ναυάγιο ανοιχτά της Λέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΔ Λέρου, τα παιδιά ήταν ηλικίας 5 ετών (δυο αγόρια) και 4 ετών (ένα κορίτσι). Η σορός της γυναίκας που εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή, είναι ηλικίας 17-20 ετών.Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα παιδάκι που είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η βύθιση της λέμβου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατάφεραν να το επαναφέρουν, ωστόσο η κατάστασή του χαρακτηριζόταν ως πολύ κρίσιμη, με το παιδί δυστυχώς να μην τα καταφέρνει τελικά. Επίσης, άλλα δύο παιδιά που είχαν μεταφερθεί και αυτά στο νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας τους ήταν κρίσιμη και τελικά εξέπνευσαν λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, μετά από ενημέρωση ιδιώτη για ύπαρξη σορού (α.λ.σ.) στη θάλασσα, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ιδιωτικά σκάφη από θαλάσσης, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. από αέρος, καθώς και από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς.

Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν περίπου 40 αλλοδαποί σε λέμβο μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 BF, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε για το συμβάν:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, 41 συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου.

πηγή: eleftherostypos.gr