Τραγωδία στα Γρεβενά – Νεκροί οι 3 αγνοούμενοι από την έκρηξη στο εργοστάσιο δυναμίτιδας

Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι για την τύχη των τριών αγνοούμενων επιβεβαιώθηκαν

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι λίγες ώρες μετά την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 08:15 πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών σε εργοστάσιο δυναμίτιδας.

Μετά την έκρηξη στην ΕΛΤΕΚ και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ξεκίνησαν άμεσα οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων, η οποία δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο διακομίστηκε ο φύλακας του εργοστασίου, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετωπίζει κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Οι τρεις αγνοούμενοι ήταν κάτοικοι της Κοζάνης και των Γρεβενών, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δαμαστάνης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ενώ ο επικεφαλής της πυροσβεστικής μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών.

«Δεν είχαν πάει όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο», ανέφερε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής και στη συνέχεια συμπλήρωσε «δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες»

Στο εργοστάσιο, σύμφωνα με το ThessToday, εργάζονται συνολικά 10 άνθρωποι και επιπλέον υπάρχει και το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των κτηρίων. Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου εκτείνονται στα 100 στρέμματα, περιλαμβάνοντας 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλικών.

Αυτό είναι το εργοστάσιο εκρηκτικών που ισοπεδώθηκε μετά από έκρηξη

Τρομακτικής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών.

Η Ελληνική Τεχνολογία Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών.

Στόχος της, να παρέχει αποδοτικές και ασφαλείς εκρηκτικές ύλες για την επιτυχία κάθε είδους υπέργειου ή υπόγειου τεχνικού έργου. Και με την είσοδο νέων ισχυρών επενδυτών το 2016, αυτός ο στόχος έγινε πιο εφικτός από ποτέ με την ΕΛΤΕΚ να αποτελεί σήμερα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας εκρηκτικών υλών στα Βαλκάνια.

Με μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών και με ένα σύγχρονο και πιστοποιημένο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων, η ΕΛΤΕΚ σήμερα δραστηριοποιείται σε ένα εμπορικό δίκτυο που αυξάνεται διαρκώς εξυπηρετώντας ταχύτατα τη ζήτηση σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Κόσοβο, Ρουμανία και Σερβία, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει μια σταθερή μηνιαία αύξηση στις πωλήσεις της κατά 25%.

Πηγή: newsbomb.gr