Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός, που πυροβόλησε κατά λάθος και τραυμάτισε θανάσιμα την σύζυγο του, την ώρα που στον διπλανό χώρο βρισκόταν το 12χρονο παιδί τους. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (14.11.2020) στην οδό Μανδηλαρά, στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά την τυπική διαδικασία ασφάλισής του, καθώς παρέμεινε μία σφαίρα στη θαλάμη. Κάποια λανθασμένη κίνηση, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα η σφαίρα να τραυματίσει την γυναίκα στον ώμο, η οποία λίγα λεπτά αργότερα υπέκυψε στο τραύμα της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι οι αστυνομικοί “πρώτης γραμμής”, όπως ο ανθυπαστυνόμος, ακόμη κι όταν αφαιρούν τη δεσμίδα, μία σφαίρα παραμένει, πάντα, στη θαλάμη.

Κατά τραγικό τρόπο, αυτό συνέβη και τούτη τη φορά όταν ο ανθυπαστυνόμος επιχείρησε να ασφαλίσει το υπηρεσιακό του πιστόλι σε ένα μεταλλικό κουτί, αλλά η μοιραία σφαίρα στη θαλάμη και η κακιά στιγμή έφεραν αυτή την τραγική κατάληξη. Ο αστυνομικός, όπως είπε στους συναδέλφους του, είχε πάρει μαζί του από την υπηρεσία του το όπλο, για την περίπτωση που το χρειαζόταν, λόγω της επιφυλακής για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στην εισαγγελία Πειραιά, ενώ για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΚλήσεις σε απολογία επειδή δήλωσαν στο facebook ότι θα κατέβουν στο Πολυτεχνείο (εικόνα)
Επόμενο άρθροΝέα “Κυριακάτικη” απόφαση από το Υποδομών για επιχειρήσεις-Πληγέντες από Πόρο, Διβαράτα, Τουλιάτα, Αργοστόλι, Σκάλα, Μαρκόπουλο, Αγία Ειρήνη, Κουβαλάτα, Ζόλα, Βαλεριάνο, Πάστρα, Αντυπάτα Ερίσσου, Αγία Ευφημία, Χιονάτα, Άσσο, Χαλιωτάτα, Ληξούρι, Ιθάκη, Πυργί, Δαμουλιανάτα, Περατάτα, Ομαλά, Φισκάρδο, Τρωιαννάτα, Φαρακλάτα, θα πάρουν από 8.000 ευρώ (απόφαση)