Σε κάθειρξη δέκα χρόνων, με δικαίωμα έφεσης ανασταλτικού χαρακτήρα, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, μια πρώην υπάλληλος τράπεζας, για την κατηγορία της απάτης. Η κατηγορούμενη είχε προχωρήσει στην έγκριση και εκταμίευση στεγαστικών δανείων στο πρόσωπό της, με μη νόμιμο τρόπο, για να καλύψει άλλα δάνεια που είχε πάρει παλαιότερα και την «έπνιγαν», καθώς και υποχρεώσεις της οικογένειας, όπως π.χ. τα φροντιστήρια των παιδιών της, όπως ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και την κατάθεση ελεγκτών της τράπεζας, η κατηγορούμενη από το 2008 έως το 2012, με την ιδιότητα της υπεύθυνης χρηματοδοτήσεων σε υποκατάστημα της τράπεζας στην Κεφαλονιά, εκμεταλλευόμενη τη θέση της και ενεργώντας εν αγνοία του διευθυντή και των αρμόδιων μηχανισμών, ενέκρινε στο πρόσωπό της και εκταμίευσε με μη νόμιμο τρόπο, δύο στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 265.000 ευρώ, χωρίς να παρουσιάσει τα απαιτούμενα παραστατικά και να υπογράψει δανειακή σύμβαση, καθώς, υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να τα λάβει. Μάλιστα, επειδή ήταν λειτουργός του ηλεκτρονικού συστήματος αίτησης και έγκρισης χορηγήσεων, και ταυτόχρονα είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη του διευθυντή του καταστήματος, ενεργούσε στην ουσία εν λευκώ και εν αγνοία του, αποκρύβοντας μέχρι και τα παραστατικά εκταμίευσης των δύο δανείων για να μην γίνει αντιληπτή.

ΧΑΛΑΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο τρόπος δράσης της κατηγορουμένης, όπως περιγράφηκε και από τους ελεγκτές της τράπεζας που κατέθεσαν εναντίον της, στην ουσία εκμεταλλεύονταν τη χαλαρότητα του τραπεζικού συστήματος πριν το ξέσπασμα της κρίσης, που παρείχε μεγάλη ευχέρεια στα τοπικά καταστήματα για την έγκριση χορηγήσεων, σε συνδυασμό με την απόλυτη εμπιστοσύνη που της είχε ο διευθυντής του καταστήματος, διαδικασία η οποία σήμερα έχει κεντροποιηθεί.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αναδημοσίευση από pelop.gr

Προηγούμενο άρθροΜια εκδήλωση αφιερωμένη στους μαχητές της μάθησης(pics+video)
Επόμενο άρθρο“Σφαγή” στην τοπική ΝΔ- Ο Λουκάκης “δείχνει την έξοδο” στους “διαφωνούντες”